Kalkan: 'Lice ve Meskan bir özgürlük kıvılcımı olmuştur'

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan Sterk TV'de yayınlanan Politik Alan programında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Kalkan: 'Lice ve Meskan bir özgürlük kıvılcımı olmuştur'
Lice ve Meskan'da süren halk direnişlerini bir özgürlük kıvılcımı olarak değerlendiren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, AKP'nin halka yönelik saldırılarına ilişkin ise, "Halkı tehdit eden, yurtsever halkımız üzerine kurşun yağdırmaya çalışan o sadist, gözü dönmüş kişilikler bilmeliler ki, bunda ısrar ederlerse yapanlardan yaptıklarının hesabı misliyle sorulur. O nedenle herkes aklını başına almalı, haddini bilmeli" dedi.


PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan Sterk TV'de yayınlanan Politik Alan programında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kalkan ile yapılan mülakat, Pazartesi akşamı yayınlanacak.  

Bu mülakatta başta Lice ve Meskan olmak üzere son haftalardaki halk direnişlerini değerlendiren Kalkan, "Amed-Bingöl hattında ve Hakkari yöresinde bir süreden beri kahramanca direnen halkımızın tarihi direnişini selamlıyor, kutluyor ve başarılar diliyoruz. Gerçekten de Lice ve Meskan direnişleri daha şimdiden tarihe iz bırakan, önemli sonuçlar veren direnişler haline geldi. Bu direnişler sayesiyledir ki, AKP Hükümeti İmralı'ya gitmek Amed'e gelmek, Önder Apo'ya ve halkımıza yalvarmak zorunda kaldı" dedi.

Kalkan özetle şunları ifade etti:

"Açığa çıkmıştır ki, direniş geliştikçe Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun çözümü yönünde adımlar atılacak, süreç ilerleyecek, bu temelde başta Amed, Bingöl, Cölemerg halkımız olmak üzere tüm halkımızın giderek Demokratik Özerklik çözümünü gerçekleştirmek üzere direnişleri güçlendireceğine inanıyoruz. Kesintisiz bir biçimde başlayan direniş eylemlerinin Önder Apo'nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümüne kadar kesintisiz sürdürülmesi gerektiği görüşündeyiz. Bu temelde diyoruz; durmak yok mücadeleye devam.

Bu anlamda yaratıcı yöntemlerle, karşı tarafın oyunlarını dikkate alarak, onları boşa çıkartma ve etkisiz kılma temelinde direnen gençlerin, kadınların, halkımızın eylemliliğini her alanda yükseltmesi gerekiyor.

LİCE VE MESKAN YALNIZ BIRAKILMAMALI

Özgürlük direnişi sadece birkaç yerde olamamalı tüm Kürdistan'a hatta Türkiye'ye, metropollere, Türkiye toplumunun emekçilerine yayılmalıdır. Lice ve Meskan yalnız bırakılmamalıdır. Her taraftaki emekçiler, yurtsever insanlarımız, Kürt halkının dostları, demokratik güçler bu direnişi desteklemelidir. Lice ve Meskan bir özgürlük kıvılcımı olmuştur. Önder Apo'nun özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü gerçekleşene kadar da bu özgürlük direnişi kesintisiz bir biçimde devam edecektir. Bu temelde AKP hükümetine ve ilgili güçlere de şunu söyleyelim; tehditler, zorbalıklar Kürt halkını ve demokratik güçleri artık durduramaz, sahte vaatler ve boş laflara da artık halkımız kanmaz.

Dolayısıyla Kürt halkının eylemine saygı ile yaklaşmak, isteklerine kulak kabartmak ve kabul etmek gerekiyor. Bunun dışında hiçbir yol AKP hükümetini, Türkiye sistemini kurtaramaz, ayakta tutamaz. Eğer gerçekten tarih karşısında olaylardan doğru sonuç çıkartacaklarsa içine girecekleri tek tutum bu olabilir. Bunun dışındaki hiç bir şey halkımızı, emekçileri, yurtsever demokratik güçleri gelişen özgürlük yürüyüşünden alıkoyamaz."

SALDIRILARDA ISRAR EDİLİRSE, HESABI MİSLİYLE SORULUR!

Kalkan, halka yönelik saldırılar konusunda sert uyarılarda bulundu: "Özellikle de halkı tehdit eden, yurtsever halkımız üzerinde kurşun yağdırmaya çalışan o sadist, gözü dönmüş kişiliklerde bilmeliler ki, bunda ısrar ederlerse yapanlardan yaptıklarının hesabı misliyle sorulur. O nedenle herkes aklının başına almalı, haddini bilmeli. Halka dönük geliştirilecek en küçük baskı, katliam girişimi yapanlar için büyük tehlike oluşturacak, deyim yerindeyse kıyametin kopması anlamına gelecek. Bunu herkes bilmeli ve buna göre de adımını yerinde, denk atmalı. Bu temelde bir kere daha PKK olarak, Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak halkımızın bu tarihi süreçte başlattığı ve kararlılıkla yürüttüğü direnişi selamlıyoruz. Sonuna kadar bu direnişi en zengin yöntemleri kullanarak sürdüreceğimizi ve 2014 yılını mutlaka bir zafer yılı, Önder Apo ve Kürdistan'ın özgürlük yılı haline getireceğiz, diyoruz. "

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan'ın hem Lice ve Meskan direnişleri üzerine değerlendirmeleri hem de gündemdeki diğer konulara ilişkin yaptığı değerlendirmelerin tamamı Pazartesi akşamı STERK TV'de yayınlanacak olan Politik Alan programında olacak. / anf

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER