Lice'de asker müdahalesi: 2 kişi yaşamını yitirdi

Lice’de karakol-kalekol inşaatlarına yönelik 15 gündür eylem yapan kitleye, polis ve askerler gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdi.

Lice'de asker müdahalesi: 2 kişi yaşamını yitirdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Çeper köyünde Bingöl-Lice karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan kitleye askerlerin müdahalesinde en az iki kişinin yaşamını yitirdi, 2′si ağır 4 kişi yaralandı.

Lice’nin Abalı mevkiinde dün akşam saatlerinde askeri birlikler karkol yapımlarını protesto için karayolunu ulaşıma kapatan gruplara müdahale etti. Göstericiler de molotof ve havai fişeklerle askerlerin müdahalesine karşılık verdi. Asker silah kullanınca en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de kurşunla yaralandı.Lice Belediye Eşbaşkanı Harun Erkuş, boynundan vurulan Ramazan Baran isimli 24 yaşındaki genç ile 45 yaşındaki Hacı Baki adlı kişinin kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Erkuş, köylülerden alınan bilgiye göre iki kişinin daha olayda yaşamını yitirdiğini öne sürdü. HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, kitleye ateş açılması sonucu ölenler arasında bir de kadının olduğunu, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Valilikten açıklama: 1 kişi öldü

Diyarbakır Valiliği, Lice’de meydana gelen olaylar ilgili yaptığı yazılı açıklamada bir kişinin yaşamını yitirdiğini biri asker 2 kişinin de yaralandığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“07.06.2014 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır – Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu, çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralanmıştır.

“Askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan saldırganlardan 1′i yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer saldırgan ve yaralanan 1 askerin tedavisi sürmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca konu idari yönden de takip edilmektedir.”

Müdahaleye tepkiler

- Lice’den gelen ölüm haberi üzerine İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde protesto eylemi yapıldı.

- Kadıköy’de Altıyol’da bir grup Lice’de destek eylemi yaptı.

- Beşiktaş’ta oturma eylemi başladı.

- Okmeydanı ve Bağcılar’da eylem yapıldı, yapılan eyleme polis müdahale etti. Müdahale ile birlikte çatışmaların çıktığı belirtildi.

- Halk Muş’un Bulanık ve Varto ilçeleri arasındaki yol Alparslan 1 Barajı yakınlarındaki Koli Baba Dağı eteklerinde trafiğe kapattı.

- Sosyal paylaşım sitesi Twitter da #LicedeKatliamVar hashtagı ile twitler paylaşılarak olaya tepki gösteriliyor. / İMC

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER