Kanada Erbil ve Bağdat'a yardımı durdurdu

Kanada hükümeti, IŞİD'le mücadele için Bağdat ve Erbil yönetimlerine verdiği askeri yardımı askıya aldı. Karara gerekçe olarak, taraflar arasındaki çatışmalar gösterildi.

Kanada Erbil ve Bağdat'a yardımı durdurdu
Kanada, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı Erbil ve Bağdat’a yaptığı askeri yardımları askıya aldı. Kanada Savunma Bakanlığı Sözcüsü Daniel Le Bouthillier, Erbil ile Bağdat’a yapılan askeri yardımların dondurulduğunu açıkladı.


Bouthillier, Kanada Özel Kuvvetleri tarafından verilen askeri desteğin bölgede yaşanan gelişmeler üzerine dondurulduğunu söyledi. Sözcü Bouthillier, yardımın Irak ve Kürdistan Bölgesi arasında yaşanan gerginlik son bulana kadar tekrar başlamayacağını ifade etti.

Terörle mücadeleye odaklanılması gerektiğini söyleyen Bouthillier, şöyle devam etti: “Iraklı güçler ve IŞİD ile mücadele koalisyonunda yer alan bütün ülkeler geçen birkaç ay içerisinde büyük kazanımlar elde ettiler ve IŞİD kontrolünde olan birçok bölgeyi kontrol ettiler. Bütün bu kazanımlara rağmen terör ile mücadelede daha önümüzde uzun bir yol bulunuyor çünkü Irak’ta halen IŞİD’in gizli hücreleri ve merkezleri bulunmaktadır. Yeni gelişmelerin yaşanması ihtimaline karşı IŞİD’in kontrolünde olan toprakları kurtarmak için çalışma yürütmemiz gerekiyor. Bütün dikkatimizi ülkenin güvenliğini tehdit eden unsurlara odaklamalıyız.” (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER