Kaplan: Silah tüccarlarının şansı yok

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, HDP’yi hedef gösteren AKP Diyarbakır Milletvekili, silah tüccarı Cuma İçten’i kastederek, “Gelip meclis komisyonunda silah ruhsatının 18 yaşına inmesi için lobi yapan silah tüccarlarının hiç şansı yok.

Kaplan: Silah tüccarlarının şansı yok
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, HDP’yi hedef gösteren AKP Diyarbakır Milletvekili, silah tüccarı Cuma İçten’i kastederek, “Gelip meclis komisyonunda silah ruhsatının 18 yaşına inmesi için lobi yapan silah tüccarlarının hiç şansı yok. Türkiye’nin barışını sağlayacağız. Silah satamayacaklar” dedi.


HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Kaplan, 17-25 Aralık operasyonunda isimleri geçen 4 eski bakanla ilgili karar öncesi açıklamalarda bulundu. "38 soruşturma komisyonu kuruldu ama kamuoyundan gizlenen ilk komisyon bu" diyerek sözlerine başlayan Kaplan, "Hukuk devletinde herkesin sığınacağı en son liman bağımsız yargıdır. Bağımsız yargıyı da kendiniz kuşa çevirdiniz, kendi vesayetinize getirdiniz" şeklinde konuştu. "Biz Meclis’te Japonya’daki gibi kimsenin harakiri yapmasını istemedik" diyen Kaplan, "Yolsuzluklar artık Türkiye gündemini aştı, dünya gündeminde, bir kanser gibi yayıldı, toplumu çürütüyor ve ahlaki erozyona neden oluyor. Bugün açıklanacak komisyon raporunda kısmen Meclis’e böyle bir rapor sunulsa dahi sonuçta gizli bir oylamayla Meclis’te AK Parti çoğunluğunun kendini aklayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaplan, şöyle devam etti: "Sadece BDP ve HDP milletvekilleriyle ilgili Meclis’e gelen fezleke sayısı an itibarıyla bin 14. Şaşırtıcı değil mi? AK Parti 93, CHP 138, MHP 29. Bize gelen bin 14 dosyanın içerisindekilerin tamamı ifade hürriyetiyle ilgili. Ama bir de AK Parti başta muhalefetin dosyalarını çıkardık karşımıza, zimmet, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma çıktı. Bu iki karşılaştırmayı herkesin çok iyi yapmasını istiyoruz. Bin 14 fezlekenin bir tanesinde yolsuzluğun Y’si bile yok. Demek ki cemaat ile hükümet savcıları bütün mesailerini bize harcamış. Böyle bir süreçte çözüm süreci olayı var ve tarihi bir anı yaşıyoruz."

CUMA İÇTEN’E YANIT

Kaplan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri için “Avrupa’da özel okullarda okuttukları, özel piyano dersi aldırdıkları çocuklarını sokaklara çıkarsın” diyen AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e de isim vermeden tepki gösterdi. 16 yaşındaki Kadir Çakmak’ın Amed’de infaz edildiğini hatırlatan Kaplan, “16 yaşındaki gencin öldürülmesi nedeniyle o şehrin vekili olan ve silah üreticileri, tüccarları ve sevenleri derneği başkanlığı da yapan bir AKP Milletvekili Meclis İçişleri Komisyonlarında daha önce gelip silahın ne kadar Türkiye gerçeği olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyor ve ruhsat yaşının 18’e indirilmesi için lobi yapıyor. Kadınlar bu silahlarla kurban oluyor. Çocuklar bu silahlarla vuruluyor. Bunlar yaşanırken bizim eş başkanımızı ve çocuklarını hedef alıyor. Bizim hangi çocuğumuz Amerika’da okudu, gemi aldı, armatör oldu? Cumhurbaşkanından hükümetin birçok bakanına kadar hepsinin çocuğu İngiltere’de, Amerika’da, Avrupa’da okudu. Bu çocukları nedeniyle mecliste yolsuzluk soruşturması açılıyor. Bunlar dururken birileri çıkıyor utanmadan, partimizi, eşbaşkanlarımızı suçlayacak talihsiz açıklamalar yapıyor. Onlara kötü haberimiz var. Silah tüccarlarının hiç şansları yok. Türkiye’nin barışını sağlayacağız. Silah satamayacaklar. Siyasetin ne olduğunu da öğrenecekler” diye konuştu.

HDP ZATEN İTTİFAK PARTİSİDİR

2015 seçimlerine HDP olarak girme kararlılığında olduklarını belirten Kaplan, "Halkımızın karşısına bu şekilde bütün taleplerimizle çıkacağız ve Türkiye’nin demokrasisine, yeni bir Anayasa ve demokratikleşme sürecine yeni bir soluk kazandıracağız" diye konuştu. Kaplan, "Her ne kadar seçim barajlarını önümüze koysalar, Hazine yardımlarını kendi içlerinde kırıştırsalar da bütün eşitsizliklere rağmen AK Parti, CHP ve MHP’de olan emanet oylarımızı artık HDP’ye çekme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki dönemde Meclis’te iktidara aday veya ortak olduğumuzu ifade ediyorum. Öyle onla şunla bunla ittifakımız yok. Zaten HDP bir ittifak partisidir, ’syriza’ yani radikal demokrasi için bir araya gelmiş çatı partisidir. İtalya’daki gibi zeytin dalı ittifakı olacak, çok daha geniş bir yelpazeyle tek başına iktidar olma şansı, umudu halen var. Umudumuzun daha da güçlendiği günlerdeyiz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER