Kartal ve Çoruh Aileleri Barıştırıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 6 ay önce aralarında husumet çıkan Kartal ve Çoruh aileleri, bugün verilen bir yemek ile aileler bir araya getirilerek barıştırıldı.

Kartal ve Çoruh Aileleri Barıştırıldı
Yüksekova’ya bağlı Yeşiltaş köyünde 6 ay önce yaşanan silahlı kavgada 2 kişinin yaşamını yitirmesi ve 3 kişinin yaralanması ardından Kartal ve Çoruh aileleri arasından yaşanan kan davası HDP’li ve DBP’lilerin araya girmesi ile barışla sonuçlandı.

Yüksekova Belediye Otogarı yemek salonunda verilen barış yemeğine HDP Hakkari İl Başkanı Musa Çiftçi, HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan,  Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, HDP İlçe Başkanı Fikret Turgut ve HDP’li yöneticiler, Hakkari Meclis Başkanı Kazım Kurt,  Hakkari Belediye Eşbaşkanı Nurullah Çiftçi, Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz, Esendere Beldesi Eş başkanı Akif Kaya, Büyükçiftlik Beldesi Eşbaşkanı Rüştü Zeydan, Gever Demokratik Eş Başkanı, Kent Konseyi Eş Başkanı Vahit Şahinoğlu,   DBP’li yöneticiler, Yüksekova Eski Belediye Başkanı Nejdet Buldan, Barış anneleri, MEYA-DER, TUHAD-FED,  ilçenin ileri gelenleri ve aralarında husumet bulunan her iki ailenin büyükleri katıldı.

Yemekten önce açıklamalarda bulunan yetkililer, barışın ve kardeşliğin önemine vurgu yaptılar.

İlk olarak Gever Demokratik Toplum Meclis Eş Başkanı Şerafettin Dede, bir açıklama yaptı. Kürtlerin bugüne kadar çok sayıda şehit verdiğini belirten Dede, ‘ Bu süreçte kardeş kanın dökülmesi kadar utanç verici bir şey olamaz. Kürtler birlik ve beraberlik içersinde hareket etmedikçe, özgürlük hayallerimizde kalır’ dedi.

‘Barış’tan hayır, birlikten de kuvvet doğar’  

İnsanların yaşadığı bir yerde sıkıntıların da olacağını belirten Dede,  önemli olan bu sıkıntıları kendi aralarında çözüp, sıkıntıyı kayıp vermeden halletmektir.  Bir çok sıkıntıları geride bıraktık. Bu tür sıkıntılarıda geride bırakıp kardeşçe ve beraberce yaşayacağız.  Yaklaşık 6 aydır Yüksekova’n ın Yeşiltaş Köyü’nde oturan Kartal ve Çoruh aileleri arasında bu sıkıntıyı barışla sonlandırmak için hepimiz canla başla çalışıyoruzz. Gerek HDP, DBP, kanaat önderlerimiz, gençlik hareketimiz ve kadın hareketimizin bu çabaları sonucunda ailelerimizi barış yemeğinde buluşturduk’ dedi.

‘Barış’tan hayır, birlikten de kuvvet doğar’  diyen Dede,  Bu saatten sonra Kürtlerin silaha sarılarak Kürt kardeşi için silahlanması kadar ayıp bir şey yoktur. Kartal ile Çoruh aileleri arasında çıkan kavga bugün büyüklerini dinleyerek barışa elini uzatan her iki aileye teşekkür ederim’ şeklinde konuştu.

‘Bundan sonra kardeşçe beraber yaşayacağız’

Dede’den sonra bir açıklama yapan milletvekili Esat Canan’da Kartal ve Çoruh aileleri arasında 6 ay önce başlayan ve maalesef iki can alan husumetin giderilmesi mutluluğunu yaşıyoruz. Her iki ailenin bundan sonra kardeşçe ve beraberce yaşamasını umut ediyoruz’ şeklinde konuştu.

‘Barışta emeği geçen herkese teşekkür ederiz’

Eski Yüksekova Belediye Başkanı Nejdet Buldan, iki ailemizin arasında çıkan bu kavga herkesi derinden üzmüştür.  Bu olayların HDP veya Belediyelerin bu tür olaylara meşgul etmemek gerekir’ dedi. Ailelerimizin barıştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Buldan, bu aileler yabancı değiller, bunların değil birbirleriyle kavga etmeleri, birbirlerine küfür dahi etmemeleri gerekir. Sonuçta çok yakın akrabalar’ şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Kartal ve Çoruh aile büyükleri el sıkışarak barıştı. Yaklaşık olarak 1000 kişinin katıldığı barış yemeği Yüksekova Belediyesi tarafından verildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER