Katliam anmasına gazlı saldırı sonrası kalp krizi geçirdi

10 Ekim Katliamı anmasına katılmak isteyenleri polisin biber gazı ve plastik mermiyle engellemek istemesi sonrası BES üyesi İsmail Karayünlü kalp krizi geçirdi. Yoğun biber gazına maruz kalan Karayünlü'nün tedavisi devam ediyor.

Katliam anmasına gazlı saldırı sonrası kalp krizi geçirdi
10 Ekim Ankara Katliamı’nın 2’inci yıl dönümü için Gar önündeki anma törenine katılmak isteyenlere polis izin vermedi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi İsmail Karayünlü de polis kontrol noktasında katliam anmasına gitmek isteyenler arasındaydı. Polisin gaz ve plastik mermi ile müdahalesi sonrası sendikaya dönen Karayünlü kalp krizi geçirdi. Doktorların gazdan etkilenmiş olabileceğini söylediği Karayünlü’nün tedavisi sürüyor.


‘GAZLI MÜDAHALE TETİKLEMİŞTİR’

Polisin biber gazlı müdahalesi sırasında İsmail Karayünlü’nün yanında olan BES Ankara Şube Başkanı İsmet Meydan yaşananları anlattı. Polisin müdahalesi sonrası şubede karşılaştığı Karayünlü’nün, “Şimdiye kadar gördüğüm en kötü gazdı ve çok etkiliydi” sözlerini aktaran Meydan, “İsmail polisin müdahalesi sırasında fazla gaza maruz kaldı. Bu gazlı müdahale kalp krizini kesinlikle tetiklemiştir. Şubeye geldiğinde rengi sararmıştı. Her zamankinden farklıydı. Saat 15 00 gibi ‘kollarımda uyuşma var’ dedi. Hastaneye gittiler ve kriz geçirdiğini söylediler. Sevk edildiği hastanede kalp masajı ile hayata döndürüldü” dedi.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

BES Ankara 1 Bolu Şubesi’nde de çalışan sendika üyesi Karayünlü’nün tedavisi Yüksek İhtisas Hastanesi’nde devam ediyor. Kalp damarına stent takılan, ritim bozukluğu devam eden ve nabzı yüksek olan Karayünlü’nün enfeksiyon kaptığı ve bunun hastane kaynaklı olmadığı da söylendi. BES Şube Başkanı Meydan’ın aktardığına göre daha önce kalp sorunu olmayan Karayünlü’nün rahatsızlığını biber gazı ya da müdahaleden kaçarken koşması tetiklemiş olabilir. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER