KCK: Ortadoğu halklarını Rojava direnişinde aktif rol almaya çağırıyoruz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Türkiye halklarının ve mücadeleci direnişçi gençliğinin Sibel yoldaşın özlemlerini gerçekleştirmek için Ortadoğu halklarının devrimi haline gelen Rojava Devrimi ve Kobanê direnişinde aktif biçimde yer almaya çağırıyoruz” dedi.

KCK: Ortadoğu halklarını Rojava direnişinde aktif rol almaya çağırıyoruz
MLKP savaşçısı Sibel Bulut’un Kobanê direnişinde yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Türkiye halklarının ve mücadeleci direnişçi gençliğinin Sibel yoldaşın özlemlerini gerçekleştirmek için Ortadoğu halklarının devrimi haline gelen Rojava Devrimi ve Kobanê direnişinde aktif biçimde yer almaya çağırıyoruz” dedi.


Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, DAİŞ faşizmine karşı Kobanê’de YPG-YPJ güçleriyle birlikte fedai bir ruhla kahramanca direnerek yaşamını yitiren enternasyonalist devrimci Sibel Bulut’u (Sarya Eylem Deniz) andı.

“Tüm MLKP’li yoldaşlara, Türkiye ve Kürdistan halklarına başsağlığı dileklerimizi belirtiyoruz. İnanıyoruz ki Sibel yoldaşın şahadeti halklarımızın öncü güçleri arasında sağlanan enternasyonalist dayanışma ve mücadele ruhunun daha da güçlenmesine vesile olacaktır” diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Sibel yoldaş Saryalar, Arînler ve Paramaz Kızılbaş yoldaşlar yolunda gösterdiği direniş ve şahadetiyle halklarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yenilmezliğinin mayası olmuşlardır. Bu sosyalist devrimci mücadele ruhu halklarımızın direniş gücünü daha da arttırmıştır.

Kobanê direnişi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nden sonra artık tüm insanlığın direnişi olmuştur. İspanya iç savaşı ve faşizme karşı geliştirilen mücadele nasıl ki dünya devrimci sosyalist güçlerini bir araya getirip moral değerlerinin yükselmesinin merkezi olmuş, halkların bilinçlenmesi ve örgütlenmesine büyük bir katkı yapmışsa, Kobanê direnişi de bugün aynı önemde tarihsel bir rol oynamaktadır. Bu anlamda Kobanê direnişi sosyalizm, demokrasi ve özgürlük mücadelesini veren tüm devrimci ve mücadeleci halkların direnişi olmaktadır. Sarya yoldaş, mücadelemizde her zaman bu onurlu direnişin bir sembolü olarak anılacak ve yaşatılacaktır. Sarya yoldaşın direnişi ve şahadeti kadın devrimi ve kadın özgürleşmesinin zafer güvencesi olacaktır.

Bu temelde Türkiye halklarının ve mücadeleci direnişçi gençliğinin Sibel yoldaşın özlemlerini gerçekleştirmek için Ortadoğu halklarının devrimi haline gelen Rojava Devrimi ve Kobanê direnişinde aktif biçimde yer almaya çağırıyoruz.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER