Kepenkler Sakine, Fidan, Leyla için açılmadı

Fransa'da katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in Paris'te katledilişinin yıldönümünde Şırnak, Suruç, İdil, Nusaybin ve Cizre'de kepenkler açılmadı

Kepenkler Sakine, Fidan, Leyla için açılmadı
Fransa'da katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in Paris'te katledilişinin yıldönümünde Şırnak, Suruç, İdil, Nusaybin ve Cizre'de kepenkler açılmadı. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu bir çok merkezde ise anma ve etkinlik hazırlıkları sürüyor. 


Bugün ayrıca Dersim'de Sakine Cansız'ın, Elbistan'ın Hançıplak köyünde Fidan Doğan'ın, Mersin'de Leyla Şaylemez'in mezarları da kitlesel olarak ziyaret edilecek. 

Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde esnaf 3 Kürt kadın için kepenklerini açmadı. Fırın ve nöbetçi eczaneler dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu her üç ilçede de sessizlik hakim. 

Silopi'de DÖKH aktivistleri öncülüğünde bugün BDP İlçe Örgütü önünden Sanat Sokağı'na kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirilecek.  

Urfa'nın Suruç ilçesinde de katliamın yıldönümünü protesto etmek ve Roboski katliamında verilen takipsizlik kararını tepki göstermek amacıyla iş yerleri kepenk açmadı. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de katliamın yıldönümünde esnaflar kepenk açmadı. Fırın ve eczaneler dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçede büyük sessizlik hakim. Halk ise saat 10.30'da BDP İlçe Örgütü önünde Kızıltepe'de yapılacak olan mitinge katılmak amacıyla yola çıkacak. 

Öte yandan anma etkinliklerinin yapılacağı bir çok merkezde ise hazırlıkları sürüyor. Başta Amed'de olmak üzere birçok merkezde anma etkinlikleri ve yürüyüşler düzenlenecek.  / anf

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER