Kılıçdaroğlu, tüm ailesinin mal varlığının araştırılmasını istedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun Ataşehir’deki Buz Rezidans’ta dairesinin olduğu haberlerinin ardından Meclis’e bir önerge sunarak tüm ailesinin mal varlığının incelenmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, tüm ailesinin mal varlığının araştırılmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı’na bir önerge ailesi ile ilgili Buz Rezidans’ta dairesi olduğu iddialarına ilişkin kendisinin, eşinin, çocuklarının ve tüm yakınlarının varlıklarının araştırılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesiyle,“Eşim, oğlum, kızların ve damadım da dahil olmak üzere tüm aile fertlerinin mal varlığı ve kaynaklarını araştırın” talebinde bulundu.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de dün ‘usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiklerine dair’ iddialarla ilgili kendisi ve eşi hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi’nin 17 dairesinin bulunduğu Buz Rezidans’ta dairesi olduğu iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu da kızının rezidans dairesi almasıyla ilgili olarak, “Kızıma haram yememesini öğrettim, kul hakkı yememesini öğrettim, onlar bunu gayet iyi biliyorlar. Hepsi onurlular, pırıl pırıl insanlar. Onlarla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Onlar alınteriyle kazandılar, kul hakkı yemediler, hırsızlık yapmadılar. Onlarla gurur duyuyorum, onları seviyorum, onlarla her zaman övünç duyuyorum” demişti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de basında yer alan “usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiklerine dair” iddialara ilişkin, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER