Kışanak ve Anlı'dan Amed halkına teşekkür

Oyların sayılmasıyla birlikte büyük bir farkla seçimi alan BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir belediye eş başkan adayları seçim sonucuna ilişkin teşekkür açıklamasında bulundu.

Kışanak ve Anlı'dan Amed halkına teşekkür
Oyların sayılmasıyla birlikte büyük bir farkla seçimi alan BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir belediye eş başkan adayları seçim sonucuna ilişkin teşekkür açıklamasında bulundu. İlk açıklamayı yapan Kışanak, seçimler boyunca kampanyada görünen ve görünmeyen tüm emekçilere tek tek teşekkür ettiğini vurguladı. 

Kışanak, "bu çalışmalara katılan, seçim bürolarında görev alan, mahalle ve komisyon çalışmalarına katılan, belki slogan belki de sözü ile katkı sunan destek sunan belki bir döviz tutan, bir pankart tutan her kimse herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sonuca vesile olan bütün halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu halkın zaferidir, halkın kazanımlarıdır. Bundan sonra bu kadim kente, Amed'e layık olmaya çalışacağız. Bu kente oy kullanan bütün yurttaşlarımıza henüz oyu olmayan çocuklarımıza herkese buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Bundan sonra bizler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları olarak bu kentteki her kesin hizmetinde olacağız. Her şey Amed için diyoruz, her şey halkımız için diyoruz. Diyarbakır bir dünya kentidir. Misyonu son derece ağır, son derece önemli bir kenttir. Bizler halkın ortaya çıkardığı bu sonuçlar doğrultusunda Diyarbakır'ın geçmişine, tarihine kültür ve siyasal misyonuna uygun bir yönetim anlayışı ile halkımıza, kentimize hizmet edeceğiz. En nihayetine bu bir demokratik yarıştır. Bize oy vermeyenlere de buradan seslenmek istiyoruz. Bizim için Diyarbakır önemlidir. Bizim için halkımız önemlidir. Bizim için çocuklar önemli, gençler, yoksullar, emekçiler çiftçiler önemlidir. Bizim için bu saatten sonra BDP'ye oy veren ve vermeyen diye bir ayrım kalmamıştır. Diyarbakır tek yürek olacaktır" diye konuştu. 

Kısa açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kışanak, henüz mazbatasını almadığı için BDP Eş Genel Başkanı olarak seçim sonuçlarını "Galip BDP'dir" sözleri ile ifade etti. Kışanak, "Genel tablonun içerisine baktığımızda, BDP'nin oyunu arttırdığını, belediye sayısını arttırdığını ve önemli yerlerde önemli başarılar yakaladığını söyleyebiliriz. Tabi yarın sonuçlar biraz daha netleşmiş olacaktır" dedi.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı'da çalışmaları dolayısı ile her kese teşekkür ederek, "Haftalarca yüz binlerce insanın, görünmeyen ve belki de bilinmeyenlerin emeği ile bu seçimler gerçekleşti. Biz 4'üncü dönemde Amed halkının kendi siyasal iradesine sahip çıkmasını son derece önemli ve değerli buluyoruz. Bu mesajın hepimize yüklediği önemli görevler olduğunu düşünüyorum. Bu mesajların yerine getirmenin arayışı içinde olup halkımıza layık olmaya çalışacağız. Bunun sözünü bir kez daha veriyoruz. Hangi siyasal partiye oy verirse versin, seçim sonrası bizim için önemli olan Amedlilerdir, eşit hizmettir" dedi.  / anf
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER