Kızılay Meydanı'nın ismi değişti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında alınan kararla Kızılay Meydanı’nın ismi, “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı”, Genelkurmay Kavşağı’nın ismi de “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak değiştirildi.

Kızılay Meydanı'nın ismi değişti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nce, Kızılay Meydanı’nın ismi, “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı” olarak değiştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Melih Gökçek başkanlığında, Büyükşehir Belediye Meclis’inde yapılan toplantıda Ankara’nın önemli caddelerinden 27 Mayıs 1960 askeri darbesine katılan Tuğgeneral İrfan Baştuğ’un adını taşıyan cadde, bulvar yapılarak darbe girişimi sırasında Semih Terzi’yi öldüren Astsubay Ömer Halisdemir’in ismiyle değiştirildi.

Ankara’da Demokrasi Meydanı bulunması nedeniyle ismi Kızılay Demokrasi Meydanı konulması düşünülen ve resmi adı Hürriyet Meydanı olan Kızılay Meydanı’na “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı” adı verildi.

Genelkurmay Kavşağı’nın adı da, “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak değiştirildi.

Fethullah Gülen’in adını çağrıştırdığı gerekçesiyle Keçiören’deki Gülen Caddesi’nin ise “Güldalı Caddesi” olarak değiştirilmesine de karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER