Kobanê direnişi sürüyor, bir köy daha kurtarıldı

IŞİD çetelerine yönelik operasyonlarını sürdüren YPG/YPJ güçleri Arap halkının yaşadığı Caadê köyünü çetelerden kurtardı.

Kobanê direnişi sürüyor, bir köy daha kurtarıldı

Rojava'nın Kobanê kantonunda Temmuz ayında IŞİD saldırılarına karşı başlatılan YPG operasyonları devam ediyor. YPG/YPJ güçleri bölgenin güneyinde bulunan Caadê köyünü çetelerden kurtardı. 

Dün öğleden sonra, YPG/YPJ, Şêmsê Şimal Tugayları ve Suwar Rakka birliklerinin ortak operasyonu ile Güney Kobanê’de bulunan ve iki bölümden oluşan Caadê köyünün kuzey bölümü IŞİD çetelerinin  elinden kurtarıldı. Operasyonda 5 çete öldürülürken çetelere ait iki adet doçka silah da imha edildi. IŞİD çetelerinin operasyonun ardından köyü kısa sürede bırakarak kaçtıkları bildirildi.

Köyü terk eden çetelerin daha sonra köye havan topu atışı yaptıkları ancak can kaybı ve maddi hasar oluşmadığı da gelen bilgiler arasında. Arapların yaşadığı Caadê köyünün YPG/YPJ’nin denetimine geçmesi ardından köy halkının sevinç gösterilerinde bulunduğu bildirildi. 

IŞİD çeteleri dün akşam saatlerinde güney cephesinde bulunan Qilheydê köyüne de havan topu saldırısı yaptı. Saldırıda can kaybı ve maddi hasar olmadığı belirtildi.

Batı cephesinde ise denetimlerinde bulunan Beyadi köyünden çıkarak YPG güçlerine saldırmak isteyen çete grubuna YPG sert karşılık verdi. Yaşanan çatışmada bir çete üyesinin öldürüldüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER