Kobanê direnişinde 8. gün bilançosu

YPG, Kobanê direnişinin 9. Gününde çatışmaların devam ettiğini açıkladı, dünün bilançosunu duyurdu.

Kobanê direnişinde 8. gün bilançosu
YPG'nin dünkü bilançosuna göre, doğu cephesinde ilerleyişi durdurulan DAİŞ çeteleri, güney ve batı cephesinden saldırıya geçti. Bu saldırıları da püskürten YPG güçleri, Halinc köyünü çetelerden aldı. Güneybatı'daki bir köyde de Burkan El Fırat güçleri ortak bir eylem düzenledi. 


YPG Basın Merkezi, Kobanê direnişinin 9. Gününde çatışmaların devam ettiğini açıkladı, dünün bilançosunu duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada Doğu cephesinde ilerlemesi durdurulan çetelerin güney ve batı cephesinde saldırıya geçtiğini bildirdi.

HALİNC KÖYÜ ÇETELERDEN TEMİZLENDİ

“Bu kapsamda dün gün boyu Kobanê'nin güneyinde bulunan Halinc köyü ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır” diyen YPG, Halinc köyünün çetelerden temizlendiğini duyurdu.

Buradaki çatışmalarda onlarca çete üyesinin öldürüldüğünü bildiren YPG açıklamasına göre, Halk Savunma Güççleri 1 adet 23'lük doçka, 1 adet 14.5'luk doçka ve bir havanı da imha etti.

Halinc köyünün güneyinde bulunan Savama Rovî ve Kulîlkê tepesinde üslenen çetelere yönelik de eylem düzenleyen YPG güçleri, Kulilkê tepesini çetelerden aldı.

Savama Rovî'deki çetelere ait 23'lük bir doçka da imha edildi.

YPG, Kobanê’nin batı ve güneybatı cephesindeki çatışma ve eylem sonuçlarını da şöyle açıkladı:  

BATI VE GÜNEYBATI CEPHESİ

“Kobanê'nin batı ve güneybatı yönlerinde bulunan Susanê köyü ve Til Xezal'de de güçlerimiz çetelere darbe vurmuştur. Çeteleri Susanê köyünün içine çeken güçlerimiz, ardından bir saldırı eylemiyle çetelere ağır darbe vurmuştur. Burada tespit edilebilen 9 çete öldürülmüştür. Til Xezal yolu üzerinde de hareket halinde bulunan bir çete birliği hedeflenmiştir. Hedef alınan bir araç tümüyle imha edilmiş, içindeki 7 çete de öldürülmüştür.

Aynı cephede bulunan Kontînkar köyü yakınlarında da çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 2 araç ve 1 motorsiklet imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”

BURKAN EL FIRAT’TAN EYLEM

YPG, Kobanê'nin güneybatısında bulunan Sirtik köyünde ise Burkan El Fırat güçleri olarak bir eylem gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu eylemde de onlarca çete üyesi öldürülürken, 1 tank ve 3 araç imha edildi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER