Kobanê köylerini koruyan öz savunma güçleri

YPG/YPJ güçlerinin köylere dönük başlattığı ikinci hamle operasyonlarında özgürleştirilen köylerine dönen Kobanêliler, öz savunma temelinde silahlanarak köylerinin savunmasında yer alıyor.

Kobanê köylerini koruyan öz savunma güçleri
YPG/YPJ güçlerinin köylere dönük başlattığı ikinci hamle operasyonlarında özgürleştirilen köylerine dönen Kobanêliler, öz savunma temelinde silahlanarak köylerinin savunmasında yer alıyor. 55 yaşındaki Muhammed Bişar adlı Kobanêli, "Tüm insanlar elbet ölecektir. Bende ölümümün topraklarımı savunurken olmasını istiyorum" diyerek yurt sevgisini özetledi.


DAİŞ çetelerine karşı YPG/YPJ öncülüğünde ikinci ayına giren Kobanê kırsalını özgürleştirme operasyonları, zafer aşamasına geldi. Saldırıların başladığı 15 Eylül tarihinin ardından yaşadığı köylerden göç etmek zorunda kalan binlerce Kobanêli, özgürleştirilen köylerine dönüp hayatı yeniden yeşertmeye başladı. Kanton yetkililerin temkinli açıklamalarına rağmen köylerine dönmeyi sürdüren Kobanêliler, köylerinin savunması için öz savunma güçlerine katılıyor. YPG/YPJ güçleri öncülüğünde devam eden operasyonlarla özgürleştirilen köylerin kapsadığı alanlar genişlerken, köylerinin savunmasında yer alanlar öz savunma güçlerinde yer alan Kobanêliler, DAİŞ çetelerinin istilası altında bulunan köyleri özgürleştirme operasyonlarında da etkin bir şekilde katılıyor.

'TOPRAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ'

DAİŞ çetelerinin saldırıları sonrası yaşadığı Qorê köyünden göç etmek zorunda kalan 55 yaşındaki Cemil Ehmed, aylarca uzak kaldığı köyünün özgürleştirilmesiyle geri dönerek köyünün savunmasında yer aldı. Yaşanan saldırılar sonucu göç etmek zorunda kalan binlerce kişinin geri dönerek yaşadığı toprakların savunmasında etkin rol aldığını söyleyen Ehmed, "Saldırılar yoğunlaşınca YPG/YPJ güçleri denetiminde olası bir sivil katliamına karşı yaşadığımız topraklardan çıkarıldık. Yaşım ilerlediği için yoğun saldırılara karşı burada kalamadım ama koşullar oluşunca özgürleştirilen köylerimizin savunmasında etkin rol almaya başladık. Değerlerimize dönük olası ikinci bir saldırının önüne geçebilmek için yaşadığımız topraklarımızı korumaya devam edeceğiz" dedi.

'ÖLECEKSEM TOPRAKLARIMI SAVUNURKEN ÖLMEK İSTİYORUM'

DAİŞ saldırılarının yoğunlaştığı dönemde iki oğluyla beraber YPG saflarında Kobanê'deki tarihi direnişte yer alan 55 yaşındaki Muhammed Bişar, yaşanan saldırılarda üç kere yaralanmasına rağmen direnişi bırakmadı. Bişar, şimdi ise özgürleştirilen köylerin savunmasında yer alıyor. İnsanın en değerli ve vazgeçilmez varlığının değerleriyle büyüdüğü topraklar olduğunu söyleyen Bişar, "Tüm insanlar elbet ölecektir. Bende ölümümün topraklarımı savunurken olmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Hiç kimseye düşman gözüyle bakmadıklarını, ancak yaşadıkları topraklara ve değerlerine dönük bir saldırıya karşılık her saniye hazır olduklarını söyleyen Bişar, "Değerlerimizi yok etmek isteyen DAİŞ çetelerine karşı topraklarımızı hiçbir zaman boş bırakmamalıyız. Bu anlamda göç eden bütün yurttaşlarımıza bir an önce dönüp topraklarının savunmasında yer almaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

‘DAİŞ’E İZİN VERMEYECEĞİZ’

Göç ettiği köylerinin özgürleştirilmesiyle köyünün savunmasında yer almaya başlayan gençlerden Nusret Ehmed ise, YPG/YPJ güçleri öncülüğünde kazanılan tarihi zaferin kendisini çok etkilediğini söyledi. Yaşadığı Qeynterê köyünün savunmasında yer almakla yetinmeyip YPG/YPJ güçleriyle beraber DAİŞ istilasında bulunan köylere dönük operasyonlara da katılan Ehmed, "Kanımızın son damlasına kadar şehit düşen arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı değerlere sahip çıkacağız. DAİŞ çetelerinin bir daha topraklarımızın yakınından bile geçmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER