Kobani ve Cizire'de 21 IŞİD'li öldürüldü

YPG ve YPJ’den yapılan açıklamada Kobani ve Cizire’de çatışmaların sürdüğü ve buralarda 21 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

Kobani ve Cizire'de 21 IŞİD'li öldürüldü

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Kobani ve Cizire’de IŞİD’e karşı eylemlerin devam ettiği bildirilirken, Kobani’de 15, Cizire’de 6 IŞİD’linin öldürüldüğü öğrenildi.

YPG Basın Merkezi’nin yaptığı yazılı açıklamaya göre;  Kobani’nin doğusunda Akbaş, Eydane ve Gultepe köylerinde IŞİD’e düzenlenen eylemlerde 10 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

Kobani’nin güneybatısında ise Degirmen köyü gerçekleştirilen eylemlerle IŞİD’den kurtarılmıştır.

Kobani’nin batısında ise geçtiğimiz günlerde YPG tarafından kurtarılan Cibil Ferece köyüne yönelik IŞİD’in düzenlediğini saldırısı sonucu yaşanan çatışmalarda IŞİD geri çekildi. Buradaki çatışmalarda 5 IŞİD’li öldürüldü.

Til Hemis ve Til Berak

Yapılan açıklamada Cizire’ye yönelik tehdidin ortadan kaldırılması için Til Hemis ve çevresinde başlattılan eylemlerde Til Hemis ve Til Berak arasındaki bölgelerin tümüyle IŞİD’den arındırıldığı belirtildi ve eylemlerin de sürdüğü öğrenildi.

Til Temir ve Haseke

Til Temir bölgesinde ise Xerita köyü yakınlarında bir alana sızma çalışmasında çıkan çatışmalarda 5 IŞİD’linin öldürüldüğü açıklandı.

Haseke yakınlarında bulunan Sidiq kavşağı çevresine sızan bir IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen saldırıda 1 IŞİD’linin de öldürüldüğü belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER