'Müzakere sürecinde kadınların masada oturması en büyük özgürlük'

Kongreya Jinên Azad / Özgür Kadın Kongresi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Iğdır’dan düzenlenen mitingde konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan’ın “Müzakere sürecinde kadınlar masada oturuyorsa en büyük gelişme en büyük özgürlük aslında budur’ dediğini aktardı.

'Müzakere sürecinde kadınların masada oturması en büyük özgürlük'

Kongreya Jinên Azad / Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Günü nedeniyle Iğdır’da bir miting düzenlendi.

Alanda bulunan ve üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yaşamını yitiren PKK’li kadınların resimlerinin bulunduğu pankartlara polisler el koydu.

Buna müdahale eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan “Bu pankart yasak değildir. Ben Öcalan’la görüşüyorum. Sen pankartın açılmasına izin vermiyorsun” diyerek pankartı geri aldı.

Mitingde konuşan Buldan, Öcalan ile 3 gün önce görüştüklerini belirterek Öcalan’ın 8 Mart için verdiği mesajı aktardı.

“Sayın Öcalan bu yılki 8 Mart için çok önemli bir mesaj verdi. Biz Sayın Öcalan ile 3 gün önce yaptığımız görüşmede 8 Mart için mesajınızı kadınlara iletmek istiyoruz dediğimizde aynı şu cümleyi kullandı: ‘Bugün müzakere sürecinde kadınlar masada oturuyorsa en büyük gelişme en büyük özgürlük aslında budur’ dedi.

“Kadınlar haklarını mücadele ederek kazanacaktır. Kobani bir kez daha bunu bize gösterdi. Sakineler, Ronahiler, Fidanlar ve Arinler bize bunu gösterdi.

“Kadınların özgürlük mücadelesinden korkan ülkelerde, kadınlar hep mücadele etti ve direndi. Asla boyun eğmediler. Ne sisteme ne de erkek baskısına karşı boyun eğmediler.”

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER