Kobani'deki çatışmalarda 23 çete öldürüldü

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları 56’ıncı günde devam ediyor.

Kobani'deki çatışmalarda 23 çete öldürüldü
DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları 56’ıncı günde devam ediyor. Çetelerin takviye güç ve silahlarla düzenlediği saldırıları YPG/YPJ güçleri geri püskürtürken, çetelerin işgal ettiği bazı noktaları da geri alıyor. Doğu cephesinde dün öğlen saatlerinde başlayan çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti. Çatışmalarda 23 çete öldürüldü.


Yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 56’nıcı günde devam ettiğini belirtti. Çetelerin güç ve silah takviyesi ile düzenlediği saldırıların YPG/YPG savaşçıları tarafından karşı saldırılarla püskürtüldüğü ve çetelerin işgal ettiği bazı noktaların geri alındığını da belirten YPG Basın Merkezi, “Çetelerin kent merkezine yönelik havan atışları da aralıksız bir biçimde devam etmektedir” dedi.

DOĞU CEPHESİNDE ÇATIŞMALAR SABAHA DEK SÜRDÜ

YPG Basın Merkezi, Kobanê'nin doğu cephesinde dün öğlen saatlerinde başlayan çatışmaların bugün sabah saatlerine kadar aralıksız bir şekilde sürdüğünü belirtti. Çatışmalarda çetelere önemli darbelerin vurulduğunu da duyuran YPG Basın Merkezi, “Kaniya Kurda bölgesinde ilerleyen güçlerimiz, çetelerin ağır silahlar eşliğinde gösterdiği direnişi kırmış ve işgal ettikleri bazı noktalardan söküp atmıştır. Burada bir cadde ilerleyen güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurmuştur. Şu ana kadar bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Belediye caddesi çevresinde de dün öğlenden beri şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar yaşanmaktadır. Çatışmalarda tespit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

BATI CEPHESİNDE ÇETELERE EYLEM

Batı cephesinde ise YPG/YPJ güçlerinin Minaze ve Izea köyleri çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik çeşitli eylem ve saldırılar düzenlediğini kaydeden YPG basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: “Dün gece boyunca süren saldırılarda tespit edilebilen 8 çete üyesi öldürülmüştür.

Güney cephesinde diğer cephelere nazaran daha düşük düzeyde olmakla birlikte çatışmalar yaşanmıştır. Bu alandaki çete gruplarının ölü ve yaralıları olduğu tespit edilmiş fakat sayıları netleştirilememiştir. Güçlerimiz ayrıca kentin 5 km kadar güneyinde, Halep yolu üzerinde çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde bir adet motosiklet imha edilmiş, 2 çete üyesi öldürülmüştür.”

YPG Basın Merkezi çatışmalarda yaralanan bir YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti.  “Çete saldırılarına karşı gösterdiği üstün iradeyle örnek duruş sahibi olan bir yoldaşımız dünkü saldırılar esnasında yaralanmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak sabah saatlerinde şehadete ulaşmıştır” dedi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER