Kobani'ye askeri sevkiyat başladı

Irak Kürdistan Bölgesi’nden Kobani’ye askeri teçhizat sevkiyatının başladığı belirtildi.

Kobani'ye askeri sevkiyat başladı

Irak Kürdistan Bölgesi’nden Rojava’nın Kobani Kantonu’na askeri teçhizat sevkiyatının başladığını belirtildi.

Rudaw’ın haberine göre, Kobani’ye gidecek olan peşmergelerin Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82’lik topları kullanacağı ve gönderilecek teçhizatlar arasında askeri araçların yanı sıra, ambulansların da yer aldığı belirtiliyor.

Haberde peşmergenin ise bu gece Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan hareket edeceği belirtildi.

Peşmerge Bakanlığı yetkilileri de Kobani’ye gidecek peşmerge güçlerinin, ağır silahlarını taşıyan konvoyun Erbil’den Duhok’a hareket ettiğini ifade etti.

AFP ise 150 peşmergenin Kobani’ye gitmek üzere Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki üsten ayrıldıklarını duyurdu. Ajans, Kürt bir askeri yetkiliye dayandırarak verdiği haberinde 80 peşmergenin Türkiye üzerinden karadan geçeceğini, geri kalan 72 peşmerge gücünün de havadan geçiş yapacağını bildirdi.

Çavuşoğlu: Her an geçişler olabilir

Peşmergenin Kobani’ye geçişi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise herhangi bir sorun olmadığını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, “Şu anda siyasi olarak bir sorun yok. Geçişlerin yapılması konusunda da bir sorun yok. Her an geçişler olabilir” dedi.

Konuyla ilgili olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD arasında anlaşma olduğunu da belirten Çavuşoğlu, “ÖSO’nun Kobani’ye geçmesi konusunda PYD ile ÖSO arasında, kendi aralarında bir mutabakat sağlandı. Bu konuda da bir sıkıntımız yok. Türkiye de bu konuda gereken yardımı yapacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER