Maden ocağında su baskını: 19 işçi mahsur

Karaman’da bir kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu göçük meydana geldi, 19 işçinin göçük altında kaldığı belirtildi.

Maden ocağında su baskını: 19 işçi mahsur

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Pamuklu köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik’e ait kömür ocağındaki göçükte işçiler mahsur kaldı.

Öğle saatlerinde meydana gelen göçüğün sabah vardiyasına giren işçiler çalışırken, biriken suyun galeriyi işgal etmesiyle ocakta mahsur kalan en az 19 işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Göçüğün meydana geldiği kömür ocağına, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Vali: 20 işçi göçük altında

Karaman Valisi Murat Koca yaptığı açıklamada”Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 20 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40’ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 20 arkadaşımız yeraltında” dedi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, mahsur kalan maden işçilerini kurtarma çalışmalarına katılmak üzere uzman ekiplerinin hazırlıklarına başladığını söyledi.

İnan, kurtarma ekibinin uçak ya da helikopterle bölgeye ulaştırılması konusunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla (AFAD) görüştüklerini belirtti.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de ekibin en kısa sürüde bölgeye ulaştırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Hürriyet’e konuşan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, tahliye ekiplerinin olay yerine gönderildiği bilgisi aldıklarını ancak ellerinde daha detaylı bir bilgi bulunmadığını söyledi. Türkiye Maden İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit de konuyla ilgili Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanına ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken, sendikanın orada bir yetkilisinin bulunmadığı bilgisini verdi.

Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise “Orada örgütlü değiliz ancak genel başkan yardımcımız yola çıktı. O bölgeyi iyi biliyoruz oradaki arkadaşlarla konuştuk. Su kaynağı patlaması olduğu yönünde ilk gelen bilgiler var. Ancak ilk bilgiler de pek iç açıcı değil” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gideceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER