Küçük Gizem'i yakarak öldüren akrabasının cezası belli oldu

Adana'da akrabası 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz, 'kendini savunamayacak çocuğa karşı canavarca hisle öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'hürriyeti alıkoymaktan' da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Küçük Gizem'i yakarak öldüren akrabasının cezası belli oldu
Adana'nın Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'nde yaşayan Hatice ve Mustafa Akdeniz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, geçen yıl 27 Nisan'da iddiaya göre, akrabası Süleyman Akdeniz tarafından pikniğe gitme bahanesiyle götürüldüğü ormanlık alanda bıçaklandıktan sonra üzerine benzin dökülüp yakılarak öldürüldü. Ablasıyla evlenmesine izin vermeyen ailesinden intikam almak için Gizem'i öldürdüğü ileri sürülen Süleyman Akdeniz hakkında, 'hürriyetinden yoksun kılma, cinsel istismar, cinayet' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

DAVA, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE MANİSADA GÖRÜLDÜ

Dava, güvenlik gerekçesiyle Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Kentteki ilk iki duruşmada suçlamayı kabul etmeyen, cinayeti 'Kürt Kerim' olarak bilinen bir çete liderinin adamlarının işlediğini ve kendisinin sadece Gizem'i onlara götürdüğünü öne süren Süleyman Akdeniz, bugün karar duruşmasına çıktı. Savcının mütalaasını okumasından sonra son sözü sorulan sanık suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti sanık Süleyman Akdeniz'i 'kendini savunamayacak çocuğa karşı canavarca hisle öldürmekten' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'hürriyeti alıkoymaktan' da 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. 'Cinsel istismar' suçlamasından ise ceza verilmedi. Süleyman Akdeniz, Manisa E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. / dha
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER