Kürdistan Hukukçular Derneği kuruldu

Genel Merkezi Amed’de olan Kürdistan Hukukçular Derneği (KHD), Valiliğe yaptıkları başvuru ile resmileşti.

Kürdistan Hukukçular Derneği kuruldu

Derneğin Eşbaşkanları Av. Serhat Eren ve Gülten Özbek’in yanı sıra bir grup avukat, sabah saatlerinde Valiliğe giderek, kuruluş evraklarını yetkililere teslim etti. Evrakların teslim alınmasından sonra kuruluşu resmileşen Derneğin Genel Başkanı Özbek ve KDH üyeleri, Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan derneğin Eşbaşkanı Av. Gülşen Özbek, “Amacımız Türkiye’de ve bölgede yaşayan halkların, ırk, cinsiyet, dünya görüşü, inanç ve dil gibi farklılıklarından dolayı uğradıkları ayrımcılığa karşı koymak, evrensel temel hak ve özgürlüklerin önündeki yasal ve fiili uygulamaların kaldırılmasını sağlamaktır.  Bu amaçla meşru ve demokratik bir zeminde ulusal ve uluslararası etkin bir hukuk mücadelesi vermek ve hukuk araştırmaları yapmak üzere Genel Merkezi Diyarbakır’da olan Kürdistan Hukukçular Derneğini kurmaya karar verdik. Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerle en çok karşılaşan hukukçular olan Kürdistanlı hukukçular olarak aramızda mesleki dayanışmayı sağlamak, insanlığın tarihsel süreç içerisinde kazanımları olan hukuksal değerleri korumak, geliştirmek ve toplumun hizmetine sunulmasını sağlamak için bu derneğin kurulmasına karar verdik” dedi.

HEDEF 4 PARÇADAKİ HUKUKSUZLUKLARLA MÜCADELE ETMEK

İktidarların kendilerine koruma kalkanı ve toplumu dizayn etme aracı olarak kullandığı hukuk sistemi yerine, toplumun temel hak ve özgürlüklerine güvenceye alan, bireyi koruyan bir hukuk sisteminin yerleşmesini sağlamak üzere çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Özbek, “70 hukukçunun kurusu olduğu derneğimizin tüzüğünü bugün itibarı ile Dernekler İl Müdürlüğüne teslim edip alındı belgesini almış bulunmaktayız. Örgütlenme çalışmalarımız sadece Diyarbakır’la sınırlı kalmayacaktır. Bölgenin birçok ilinde örgütlenme çalışmalarımız olacak. Yine bölgenin yanı sıra Kürdistan’ın 4 parçasında örgütlenme çalışmalarımız olacak. Kürdistan’daki tüm hukuksuzluklara karşı faaliyet yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

HUKUKİ YARDIM HERKESE SUNULACAK

Derneğin isminden dolayı kapatılması durumunun söz konusu olmayacağını belirten Özbek, “Toplumsal barışın sağlanması için yürütülen çözüm süreci ve son olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Türkiye Kürdistan Demokrat Partisinin yasallaşması yönünde vermiş olduğu kararla birlikte değerlendirildiğinde derneğin isminden dolayı bir engelleme ile karşılaşmayacağı, tüzüğünün onaylanacağı konusunda umutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kürdistan Hukukçular Derneğinin kurucuları olarak yaşamın her alanında haksızlıklara karşı durup meşru yollarca mücadele edeceğimizi, insanların kutsallarına, sağlık, çevre, yaşama ve insanlığa karşı sorumluluk bilinciyle hareket edeceğimizi, hak ihlaline uğrayan bütün kesimlere hukuki yardımda bulunacağımızı, hukuk ve yasa önerileri geliştireceğimizi, bu amaçla hukuk ve adalet arayışımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER