Roboskili aileler Madımak'a gidiyor

Roboskili aileler, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta 33 aydının katledilmesini kınamak ve Alevi toplumunun acısını paylaşmak amacıyla yarın Sivas’a gidiyor.

Roboskili aileler Madımak'a gidiyor

Roboski’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, 2 Temmuz 1993′te Sivas Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesini kınamak ve Alevi toplumunun acısını paylaşmak için yarın Sivas’a gideceklerini duyurdu.

Sivas katliamının Roboski katliamından farksız olduğunu kaydeden aileler, Sivas katliamının da üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen halen adaletin yerini bulmadığını belirttiler.

Roboskili aileler adına açıklama yapan Ferhat Encü acıları yaşayanlar ancak acıdan anlar demek için Sivas’a gidiyoruz, dedi.

“Tüm katliamların hesabını sormak, Madımak’ta yitirdiğimiz 33 aydını anmak ve mücadelemizi büyütmek üzere, Alevi kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve acıları yaşayanlar ancak acıdan anlar demek için Sivas’a gidiyoruz.

“Biz Roboskili aileler sürekli geçmişte yaşanmış katliamların hesabı sorulmadığı için Roboski katliamının yaşandığını söylüyoruz. Bu topraklarda devlet insanları katletmek için bazen sünni bir kimliğe, bazen de ulusalcı, milliyetçi kimliğe büründü. Sivas katliamı ile Roboski katliamı bu ülkede kendini Müslüman olarak tanımlayan zihniyetin esiridir.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER