Kürkçü: Özgürlüğüne düşkün İzmir halkı HDP'yi tercih edecektir

Kürkçü, AKP'yi ve Erdoğan'ı 'provakatif' eylemlerden vazgeçmeye çağırdı. İzmirli seçmene de seslenen Kürkçü, "Özgürlüğüne, bağımsızlığına ve baş eğmezliğine düşkün İzmirli seçmenin HDP'yi tercih edeceğine inanıyorum" dedi.

Kürkçü: Özgürlüğüne düşkün İzmir halkı HDP'yi tercih edecektir
HDP İzmir adayı Ertuğrul Kürkçü, AKP'yi ve Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ı 'provakatif' eylemlerden vazgeçmeye çağırdı. İzmirli seçmene de seslenen Kürkçü, "Özgürlüğüne, bağımsızlığına ve baş eğmezliğine düşkün İzmirli seçmenin HDP'yi tercih edeceğine inanıyorum" dedi.


Hayatının büyük bölümünü devrimci mücadeleye adayan Ertuğrul Kürkçü bu seçimlerde HDP'nin İzmir 1. Bölge 1. sıra adayı olarak gösterildi. Kürkçü, seçim bölgesi olan İzmir'de çalışmalarına başladı. Kendi deyimiyle, 'Neşeli, kahkahalı ve bol halaylı' bir seçim çalışması yürütmeyi hedefleyen Kürtçü, ANF'ye konuştu.

HDP'nin Türkiye için en büyük şans olduğunu vurgulayan Kürkçü, "Biz bu seçimde çok güçlü bir çalışma yürüteceğiz. Halkımızla birlikte son derece neşeli bir çalışma içinde olacağımızı düşünüyorum" dedi.

'GELİN ÜLKEYİ BİRLİKTE YÖNETELİM’

HDP olarak halka 'vaadler' üzerinden yaklaşmadıklarını ifade eden Kürkçü, "Biz kimseye bir şey vaad etmiyoruz. Geçmişten beri siyasi partiler halka seçimlerde yapamayacakları birçok vaatle yaklaştılar. Oysaki bizler bu ülkeyi halkımızla birlikte yönetmek istiyoruz. Halktan kopuk, halkı sadece oy deposu olarak gören anlayışı yıkmak gerekiyor. Bu ülkedeki bütün kararlar halkla birlikte alınmalıdır. Bu nedenle biz bu seçimde halka bir şey vaat etmiyoruz, gelin birlikte demokratik bir ülke inşa edelim diyoruz" şeklinde konuştu.

‘KOLTUK SEVDASINA ÜLKEDE PROVOKASYON YARATMAYALIM’

Ülkeyi yönetenlerin, HDP'nin Türkiye için yarattığı umuttan korktuklarını dile getiren Kürkçü, "AKP ve Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan seçim sürecini sabote etmek ve halk üzerinde korku yaratmak için çeşitli provokatif girişimlerde bulunuyorlar. En son Ağrı'da yaşananlar bunun en önemli göstergesidir. Bu durum çözüm sürecine karşı gösterdikleri samimiyeti de açıkça ortaya koymaktadır. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz; kendi koltuklarını korumak için bu halka daha fazla acı çektirmesinler. Çözüm sürecini sabote etmesinler" diye kaydetti.

'İZMİR ÖZGÜRLÜĞÜNE VE BAĞIMSIZLIĞINA DÜŞKÜNDÜR’

Türkiye'de 'demokrasinin kazanması için' İzmirli seçmenin HDP'yi tercih edeceğine inandığını kaydeden Kürkçü, "İzmir hep, özgürlüğüne, bağımsızlığına düşkün ve baş eğmez bir kent olarak bilinir. Bugün bu değerleri kimin temsil ettiğini görmek için etraflarına dikkatlice baktıklarında bunun HDP'de vücut bulduğunu göreceklerdir. Mecliste, özgürlüğün ve bağımsızlığın kazanmasını istiyorlarsa HDP'yi tercih edeceklerdir diye düşünüyorum" diye belirtti. 

ERTURUL KÜRKÇÜ KİMDİR?

Ertuğrul Kürkçü, 1948’de Bursa’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. 1970'te Türkiye Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEV-GENÇ) Genel Başkanlığı'na seçildi. Demokrat Dergisi, Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerinde yazılar yazdı. IPS İletişim Vakfı'nın yürüttüğü Bianet'te Proje Koordinatörlüğü yaptı. Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisinin yayın yönetmenliğini yaptı ve biri "Karl Marks'ın Biyografisi" olmak üzere 2 çeviri kitabı yayınlandı. Siyasi Gazete, Sosyalist Emek, Ekmek ve Özgürlük dergilerinde editörlük görevini yürüttü. Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) kurucuları arasında yer aldı.2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokundan Mersin Milletvekili olarak seçildi. HDK’nin ve HDP’nin kurucuları arasında yer aldı ve 1. Olağanüstü Kongre'de Sebahat Tuncel ile birlikte HDP Eşbaşkanlığına seçildi. 2. Olağanüstü Kongresi'nde HDP Tüzüğü'ne eklenen bir madde ile HDP'nin Onursal Genel Başkanlığı’na getirildi. Halen HDK Eş Sözcülüğü görevini de sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER