Kürkçü: Uşak'taki saldırı emniyet destekli

HDP İzmir milletvekili adayları Kürkçü, Uşak’taki saldırının polis destekli olduğunu söyledi.

Kürkçü: Uşak'taki saldırı emniyet destekli

HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ve HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da aralarında bulunduğu heyet, Uşak’ta HDP’liler yapılan saldırılara ilişkin bazı temaslarda bulundu. Kürkçü burada yaptığı açıklamada, saldırının polis destekli olduğunu savundu.

Kürkçü, Uşak Valisi Seddar Yavuz ile de görüştü. Vali Yavuz’dan kentin toplumsal ve siyasi değerlendirmelerini dinlediklerini söyleyen Ertuğrul Kürkçü, “Biz de kendi düşüncelerimizi dile getirdik. Partimiz ve diğer tüm partiler politik düşüncelerini yayma ve seçim düzleminde siyasi mücadelelerini hak ve özgürlüklerini gerektiği gibi kullanması konusunda görüş bildirdik. Vali bu konuda herhangi bir sınırlanmanın olmadığını, Anayasa’nın getirdiği kurallar çerçevesinde görevlerini yaptıklarını belirtti. Bizim de buna ters diyeceğimiz bir şey olmadığını söyledik” dedi.

Emniyet ve saldırı ilişkisi

İzmir milletvekili adayı Kürkçü, şöyle devam etti:

“Nerede yaşadığımızı ve nerede mücadele ettiğimizi biliyoruz. Bu açıdan vali ile aramızda bir görüş ayrılığı yok fakat asıl büyük mesele, siyasi faaliyetimizi yürütürken karşı karşıya kaldığımız saldırılarla ilgilidir. Bu son yaşanan saldırı konusunda emniyet içinde saldırganlara yardım edici davranışlar olduğuna dair bir durum söz konusudur. Emniyetin tavrına karşı arkadaşlarımız şikayette bulunacaklar. Biz de bu şikayetlerin takibini yapacağız.”

‘Çalışmalarımız sürecek’

“Şehir halkından kaynaklı bir dışlanma yoktur. Dışarıdan bir müdahale var. Bu açıdan Uşak’tan gönül rahatlığıyla ayrılabiliriz. Uşak’ta partimizin adayları burada yaşıyorlar. Kendimizi özgür hissedeceğimiz bir yerdir. O istikamette çalışmalarımız devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER