Lice'de çocuğa işkence: Görevden uzaklaştırılan polislerden 3'ü tutuklandı, 2'si serbest kaldı

Lice'de Newroz kutlamasında 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptıkları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan 5 polisten 3'ü tutuklandı. 2 polis ise serbest bırakıldı.

Lice'de çocuğa işkence: Görevden uzaklaştırılan polislerden 3'ü tutuklandı, 2'si serbest kaldı

Diyarbakır Lice'de 21 Mart’taki Newroz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki çocuğa işkence yapmakla suçlanan ve gözaltına alınan biri komiser yardımcısı 5 polisle ilgili soruşturma sürüyor.

14 yaşındaki Y.D. Lice Jandarma Komutanlığı'na teşhis için çağrıldı. Avukatı olmadan savcı huzurunda kendisine işkence yapan polisleri teşhis etti. Daha sonra ise 5 polis gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği'nin görevden uzaklaştırıldığını açıkladığı polisler, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten yaralama” suçlaması ve tutuklama talebiyle Lice sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. 

Polislerden 3'ü “kasten yaralama” suçundan tutuklandı, 2'si ise serbest bırakıldı. 

Tutuklama haberi Diyarbakır Barosu'nun Twitter hesabından duyuruldu: "Lice’de 14 yaşındaki Y.D’ye yönelik işkence ve kötü muamele olayı ile ilgili bugün gözaltına alınan 5 polis memuru “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten yaralama” suçlarından tutuklamaya sevk edilmiştir. Lice sulh Ceza Hakimliği 3 polisin “ kasten yaralama” suçundan tutuklanmasına, 2 polisin ise serbest bırakılmasına karar vermiştir. Hukuki süreci takip etmeye devam edeceğiz." 

'FİİLLER İŞKENCE SUÇU KAPSAMINDA'

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise olayla ilgili Twitter paylaşımında "Lice Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan 5 polis memurundan 3’ü hakkında “kasten yaralama” suçundan tutuklanmalarına, 2 polisin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Fiiller işkence suçu kapsamında…" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Lice'de yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gerçekleşti: 10 yaşındaki bir arkadaşıyla evine dönen 14 yaşındaki Y.D., polis tarafından durduruldu. 10 yaşındaki arkadaşı bırakılırken, Y.D. polis aracına bindirildi. Polislerin işkencesine maruz kalan gören çocuğun elleri, ayakları bağlandı. "Türk olduğunu" söylemeye zorlanan Y.D'nin “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek ölümle tehdit edildi. Y.D. daha sonra ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa bırakıldı. Gece karanlığında bir köylünün fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuk, bir gözünü kaybetme riski yaşıyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER