Lice'de yapılan saldırılar protesto edildi

Lice Adalet Arıyor Platformu, son dönemde Licelilere karşı gerçekleşen saldırıları protesto etti.

Lice'de yapılan saldırılar protesto edildi
Lice Adalet Arıyor Platformu, son dönemde Licelilere karşı gerçekleşen saldırıları protesto etti.


Lice Adalet Arıyor Platformu, son dönemde Lice’de gerçekleşen saldırıları protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Cuma Namazı sonrası Atatürk Çarşısı’nda bir araya gelen yaklaşık iki yüz kişi Lice’ye yönelik provokasyonları protesto etti.

Lice davasına müdahil olmak amacıyla kurulan ve Lice’de faaliyet yürüten STK’lardan oluşan platform, “Lice onurdur onuruna Sahip Çık”, “Lice’ye uzanan eller kırılsın” sloganlarını attı. Platform adına açıklama yapan sözcü Saban Matlaş, Lice halkının Şeyh Sait’lerden bu yana mücadele ettiklerini ifade etti.

Kürt halkına yönelik saldırıların devam ettiğini Rojava ve diğer bölgelerde din kisvesi altında saldırılar düzenlendiğini hatırlatan Matlaş, “Geçenlerde ilçemizde sözde seçim çalışmalarını yürüten HÜDA-PAR çalışanları esnafımıza ve halkımıza provokatif saldırıda bulunmuşlar ve bu yetmezmiş gibi mağdur rolüne soyunmuşlardır. Yine benzer şekilde AKP Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan adayı Segbetullah Seydaoğlu ‘Liceliler eroincidir’ şeklinde onurlu Lice halkına hakarette bulunmak seviyesizliğinde bulunmuştur. Bu ve benzeri saldırı ve hakaretleri Lice Adalet arıyor platformu olarak şiddetle kınıyoruz” dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER