Mansur Yavaş, ilk hologram mitingini yaptı

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ilk hologram mitingini gerçekleştirdi. Miting, Kuğulu Park ve Batıkent Meydanı’nda izlendi. Mansur Yavaş da kendi mitingini eşi Nursen Yavaş ile izledi. Yavaş, "Bunu sadece Fransa Devlet Başkanı yapmıştı" dedi.

Mansur Yavaş, ilk hologram mitingini yaptı
Millet İttifakı’nın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ilk hologram mitingini gerçekleştirdi. Miting Kuğulu Park ve Batıkent Meydanı’nda izlendi. Yavaş, “Bunu sadece Fransa Devlet Başkanı yapmıştı. Bu da ikincisi oldu. Ama teknoloji geliştikçe 81 ilde siyasiler, parti liderleri bu teknolojiyi kullanacaktır” dedi.

EŞİ NURSEN YAVAŞ’LA KENDİSİNİ İZLEDİ

Mitingde Mansur Yavaş’ın, teknolojik yenilikleri içinde barındıran “2050 vizyon projesi” tanıtıldı. Hologram mitingin ardından Yavaş da eşi Nursen Yavaş ile birlikte Kuğulu Park’a gelerek, mitingi bir kez daha izledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş şunları söyledi, “Biz gençlere söz vermiştik. Teknolojiyi takip eden değil teknolojiyi öngören gençler olmasını istiyoruz. Gerek iş adamları gerekse gençlerle dünyadaki bütün parlak fikirlerini buluşturmak istiyoruz. Bu teknik ile geleceğin vizyonunu önceden dinlesinler, gençlerimiz eğitimlerini ona göre planlasınlar, iş adamlarımız da gelecekteki iş süreçlerini ona göre planlasınlar istiyoruz. Bunun için bir örnek yaptık. Başkan seçildiğimiz takdirde, teknolojiyi takip eden bir birim mutlaka kuracağız.”

Hologram mitingin mimarı olan Holoarc Şirket Kurucusu Umut Köker ise, Yavaş’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, “2009 yılında daha öğrenciyken tanışmıştım. Onun hayalleri, belediyecilik anlayışı beni çok etkilemişti. Şimdi bu teknolojiyi Türkiye’de ilk kez kullanıyoruz. Başkanımızın her zaman yanındayız, kendisine her konuda desteğimiz tamdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’ı tanıtırken toplantıya hologram ile katılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER