Maxmur'da çatışmalar şiddetlendi

Maxmur’da öğle saatlerine doğru düşen Maxmur Direniş Güçleri ile IŞİD çeteleri arasındaki çatışmalar, akşam saatlerine doğru karşılıklı top ve havan atışları ile şiddetlendi.

Maxmur'da çatışmalar şiddetlendi

IŞİD çeteleri tarafından işgal edilen Maxmur kasabası yakınında bulunan Maxmur Mülteci Kampı bölgesinde Maxmur Direniş Güçleri ile çeteler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Bölgedeki ANF muhabirinin bildirdiğine göre, öğle saatlerine doğru düşen çatışmalar akşam saatlerinde IŞİD çetelerinin yoğun top ve havan saldırısıyla yeniden alevlendi.

IŞİD saldırılarına Maxmur Direniş Güçleri de top, havan ve diğer ağır silahlarla karşılık verdi.

Karşılıklı top ve havan saldırıları Maxmur kampının sırtında bulunan tepede yaşanıyor. Söz konusu bölgede direniş güçlerini mevzilenirken, tepenin aşağıya doğru kesiminde ise IŞİD çeteleri bulunuyor.

HPG/YJA STAR, dün gece geç saatlerde bölgeye kalabalık bir gruptan oluşan takviye güç göndermişti.

Gerilla, milis ve Peşmergelerden oluşan Maxmur Direniş Güçleri ile IŞİD çeteleri arasında dün şiddetli çatışmalar meydana gelmiş, kampa girmeye çalışan çok sayıda çete mensubu ölürken, çok sayıda çete üyesi de yaralanmıştı. Çatışmalar sırasında haber takibi yapan gazeteci Deniz Fırat, IŞİD çetelerinin attığı bir havan topu parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

6 Ağustos’tan bu yana Maxmur bölgesine saldıran IŞİD çeteleri alanı ele geçirerek Hewler ve Kerkük’e doğru ilerlemek istiyor. Bölgenin stratejik öneminin farkında olan Maxmur Direniş Güçleri çetelerin ilerleyişlerini durdurarak geri püskürtmeye çalışıyor.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER