Mersin Barosu Özgecan Aslan Zanlısına Avukat Vermedi

Özgecan Aslan’ı öldürenleri gözaltında tutan jandarma komutanlığı, Mersin Barosundan avukat verilmediğini yazdı ve “soruşturma aşamasının tamamlanması için” avukat atamasının yapılmasını istedi.

Mersin Barosu Özgecan Aslan Zanlısına Avukat Vermedi
 Mersin Barosu, Özgecan Aslan’ı öldürmek suçuyla gözaltına alınanlar için avukat göndermeyi reddetti. İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yavuz Bulut, baronun Tarsus Temsilciliğine bugün yazdığı yazıda, gözaltındaki Necmittin A. için avukat talebinde bulunulduğunu ancak avukat gönderilmediğini ifade etti.

Yazıda, “soruşturma aşamasının tamamlanması ve şüphelilerin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemlerinin tamamlanması amacıyla” avukat atamasının yapılması talep edildi.

Ne olmuştu?

Mersin’in Tarsus ilçesinde üç gündür kayıp olan 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın bindiği minibüsün şoförünce öldürüldükten sonra yakıldığı ortaya çıktı. Özgecan Aslan’ı öldüren Suphi A. ile Özgecan’ı öldürdükten sonra yardım istediği ve cesedi birlikte yaktıklarını söylediği babası Necmettin A. ve arkadaşı Fatih G. gözaltına alındı.

Özgecan Aslan’ın dün Mersin’de düzenlenen cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı.

bianet’in çetelesine göre, erkekler Ocak’ta 14 ilde 26 kadını öldürdü. Bu 26 kadının yanı sıra altı ilde yedi kadın dövülerek, boğularak ya da bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Bu yedi cinayette faillerin kim olduğu tespit edilemedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 11:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
xemdar
xemdar - 9 yıl Önce

artık hükümet istifa zamanı gelmiştir bu hükümetin Saddam dan bir farkı kalmamıştır

SIRADAKİ HABER