Mersin'de görkemli Hakkarililer derneği açılışı

Mersin Hakkariler Derneği düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Mersin'de görkemli Hakkarililer derneği açılışı
 Açılış törenine  Akdeniz Belediye Başkanı M Fazıl Türk BDP il yönetimi Şırnak, Midyat, Van, Mardin, Cizre, Bitlis ve Başkaleliler Derneği Başkanları ile bazı STK temsilcileri katıldı. Burada konuşan Mersin Hakkarililer Derneği BaşkanıSuat Özkan, derneğimizin  amacı Mersin de Hakkari'nin  Yüksekova’nın, Çukurca’nın ve  Şemdinli’nin kilimi , otlu peyniri  balını , cevizini tanıtmak  ve yaşatmaktır dedi.

mersin-hakkarililer-dernegi-1.jpg

Özkan,” Hakkarilileri  bir çatı altına toplamak, sorunlarına çözüm bulmak  maddi ve manevi  iyi ve kötü günde yanında bulunmaktır  ve bu güne kadar  Mersinde yarım yada yanlış anlatılan Hakkarililer , tam anlamıyla kamuoyuna anlatmak ve de kültürünü yaşatmaktır. Elbette dernekçilik  meşakkatli bir iştir, kurmak kolay  ama yaşatmak da büyük özveri ister. Derneğimize  katkı sağlayan  kuruculara ve bizi cesaretlendiren üyelere siz değerli misafirlerimizin  huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.

mersin-hakkarililer-dernegi-2.jpg

Mersin de düzenlenen birinci kültür festivalinde yöresele kıyafetleriyle el sanatlarıyla   yemekleriyle ve halk oyunlarıyle derneğimiz büyük bir ilgi toplamıştır ve kendisinden fazlasıyla söz ettirmiştir huzurlarımızda mebider yönetim kuruluna  festivale katılan derneklere bizi yalnız bırakmayan Mersin halkına ve en büyük desteği veren üyelerimize  teşekkür ediyorum. 

mersin-hakkarililer-dernegi-3.jpg

Bu yolun henüz başındayız, ama umutla Tarsustan Anamura 7 den 77 e Mersin de yaşayan tüm Hakkarilileri bir çatı altında toplayacağımıza inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimiz sizin varlığınız bizim en büyük gücümüz ve motivasyon kaynağımızdır.  Sizlerin bizim yanımızda olduğunuzu bilmek yolumuzu aydınlatan yegane ışık kaynağı olacaktır” dedi.  Yapılan konuşmaların ardından davetliler saatlerce halay çekerek eğlendi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER