MHP: Bu saldırıların hiçbirinde biz yokuz

HDP'ye yönelik artan saldırılarda MHP sembollerinin kullanılmasını kınayan MHP, yapılan hiç bir saldırının içinde MHP olarak yer almadıklarını ve bu saldırıların içinde yer alan bir üyeleri olması halinde partiden uzaklaştıracaklarını bildirdi.

MHP: Bu saldırıların hiçbirinde biz yokuz
 HDP'ye yönelik artan ve en son Mersin ve Adana'da bombalı yönelime varan saldırılara ilişkin gözlerin çevrildiği MHP'den açıklama geldi. Bir televizyon programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, saldırılarda hiç bir şekilde MHP'nin ve ülkücülerin yer almadığını dile getirdi. Daha önce AKP hükümetinin paralı grupların eline sembolleri olan 3 hilalli vererek saldırı organize ettiğini belirten Topçu, "Bütün vatandaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu olan hükümettir. Bu saldırılarda bir sorumlu aranıyorsa bu iktidardır" dedi. 

"Bu saldırılarda bizim partililerimiz yok. Ülkücü gençliğin yada partililerimizin böyle bir saldırının içinde olması mümkün olamaz" diyen Topçu, "Ülkücü gençlik ne yaptığını biliyor. Bir takım sosyal sorumluluk projesi içerisindedir. Kendi sorumluluğu içerisinde hareket ettiğini herkes biliyor. Bunları yapanlar böyle eylemlerde bulunan arasında ne ülkücü milliyetçi gençlik vardır nede bizim parti üyelerimizden birisi vardır. Böyle bir saldırı içinde yer alırlarsa parti ile bağı kesilir. AKP hükümetinin günümüz siyasetini ne hale düşürdüğünü milletimizin görmesi gerekiyor. İnanın şu halde vatandaşlar resmi çok net görüyorlar. Milliyetçi bir tabana sahip olan MHP'nin söylemlerinden medet umar hale geldiler. AKP hükümeti yüzde 40'ın altına düştükçe nerelere saldırabiliriz diye panik içinde saldırıyor" diye konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün partisinin Urfa mitinginde MHP'ye çağrıda bulunarak, "saldırıların arkasında olup olmadıklarını" açıklamasını istemişti.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER