Mülteciler konusunda AB ülkeleri kararsız

Macaristan hükümetinin mültecilerin geçişine izin vermesinden sonra Almanya ve Avusturya’ya binlerce mültecinin daha ulaşması bekleniyor. Avrupa Birliği ülkeleri ise krize verilecek yanıt konusunda uzlaşamıyor.

Mülteciler konusunda AB ülkeleri kararsız

Cumartesi günü çoğu Suriyeli olan mültecilerin kimileri yürüyerek, kimileri ise otobüs ve trenlerle Avusturya’nın başkenti Viyana ve Münih ile Almanya’nın diğer kentlerine ulaştı. Yetkililer mültecilerin güvenli bir şekilde seyahat etmesi için daha fazla tren seferi düzenliyor. Avusturya sınırını son iki gün içinde 10 bin mültecinin geçtiği belirtiliyor. Münih’e de  son iki günde 8 bin mültecinin ulaştığı açıklandı.

Avusturya’nın Nickelsdorf sınır kapısında ise yaklaşık bin mülteci gece açık havada uyudu.

Almanya’ya ulaşanlar kayıt işlemleri ve insani yardım için farklı kentlerdeki kamplara yerleştiriliyor. Sadece bu yıl Avrupa’ya 350 bin mülteci ulaşsa da birlik ülkeleri arasında krize verilecek yanıt konusunda koordineli bir yaklaşım bulunmuyor.

Avrupa Komisyonu’nun da desteğini alan Almanya kota uygulaması için bastırıyor ancak özellikle doğu Avrupa ülkeleri buna yanaşmıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER