Mungan: Daha iyi bir dünya için Kobani bize bir hayal sunuyor

Kobani için “Koridoru Aç Türkiye” çağrısıyla bir araya gelen edebiyatçılar, sınırda “Kobani için barış zinciri” oluşturdu.

Mungan: Daha iyi bir dünya için Kobani bize bir hayal sunuyor

Kobani için “Koridoru Aç Türkiye” çağrısıyla bir araya gelen edebiyatçılar, sınırda “Kobani için barış zinciri” oluşturdu. Sınırda konuşan Murathan Mungan, dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için Kobani’nin tüm insanlığa bir hayal sunduğunu söyledi.

Kobani için insanlık koridoru açılmasını isteyen aydın ve sanatçılar Urfa’nın Suruç ilçesine gitti.

“Koridoru Aç Türkiye” çağrısıyla bir araya gelen edebiyatçılar önce Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

Edebiyatçılar, Halkların Demokratik Bölgeler Partisi (HDP) milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Gürsel Yıldırım ve Faysal Sarıyıldız tarafından karşılandı.

DBP ziyaretinin ardından edebiyatçılar Kobanililerin kaldığı Arîn Mîrkan ve Kobani çadır kentlerini ziyaret etti. Burada Kobanili çocuklarla buluşan edebiyatçılar, daha sonra sınır nöbetinin tutulduğu Mehser Köyü’ne giderek basın açıklaması yaptı.

‘Kobani direnen halkların anavatanıdır’

Burada konuşan Murathan Mungan, dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için Kobani’nin tüm insanlığa bir hayal sunduğunu söyledi.

“Kobani bizim için sadece bir toprak parçası değildir. Tüm direnen halkların anavatanıdır. Bu direniş dünyaya bir şey öğretmiştir. Üç yanı kuşatılmış olan yardım alabilecek tek yanı da kilitlenmiş olan bir yerde de insanlık onuru adına mücadele verilebilir.

“Dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için Kobani bize bir hayal sunuyor. Her kesimden insanın kendini içinde bulabileceği bir yönetim biçimiyle geliyor.

“Emperyal güçlerin satranç tahtasında piyon olmuş Ortadoğu halklarına sadece bir direniş değil aynı zamanda bir yaşam modeli sunuyor. Biz bu modelin hayalini gören insanlar olarak buradayız.”

Kısa bir konuşma yapan Kobani Kantonu Halk Meclisi Üyesi Faize Abdi ise, sınır hattına gelen yazarlara teşekkür ederek, yazarlardan Kobani’deki direnişi tüm dünyaya duyurmalarını ve Kobani’deki yiğitlerin sesi olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından heyette bulunan edebiyatçılar Kobani için bir cümle kurdu.

Daha sonra “Koridoru Aç Türkiye” sloganı etrafında toplanan edebiyatçılar “Kobani için barış zinciri” oluşturdu.

Kimler yer alıyor:

Aslı Erdoğan, Ayşegül Tözeren, Can Öz, Gaye Boralıoğlu, Hatice Meryem, Işıl Özgentürk, Menekşe Toprak, Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, Seray Şahiner, Vivet Kanetti, Aydın Alp, Azad Zal, Edip Polat, Eyüp Güven, Felatê Dengizi, Fırat Cewerî, Hicri İzgören, Hogîr Berbir, İsmail Dindar, Kristin, Lal Laleş, Mehdi Perinçek, Mehmet Deviren, Mehmet Yılmaz, Memîrxan, Muharrem Erbey, Murat Sayan, Murat Özyaşar, Nihat Özdal, Osman Özçelik, Remziye Arslan, Rizo Xerzî, Rodî Zinar, Roşen Rojbîn, Sevinç Koçak, Sîdar Jîr, Şerefxanê Cizîrê, Şeyhmus Diken, Şener Özmen, Vedat Çetin, Yavuz Ekinci, Zülküf Kışanak. / İMC

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER