Münster Demokratik Kürt Toplum Merkezi kongresini yaptı

Almanya’nın Münster kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi, kongresini yaptı. Kongreye PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobanê Belediye Başkanı Mustafa Abdi ile NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç da katıldı.

Münster Demokratik Kürt Toplum Merkezi kongresini yaptı
Almanya’nın Münster kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi, kongresini yaptı. Kongreye PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobanê Belediye Başkanı Mustafa Abdi ile NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç da katıldı.


Kongre, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Divana Tahir Köçe, Zekiye Yılmaz ve Vedat Turgay seçildi. Açılış konuşmasını ise Civaka Azad Koordinasyonu’ndan Tahir Köçer yaptı.

Özgürlük hareketinin kırk yıldır verdiği mücadelenin sonunda tarihi bir süreci yaşattığını söyledi. Özellikle Kobanê’de YPG ve YPJ’nin kahramanca direnişinin Avrupa’da büyük bir saygı kazandığını da ifade eden Köçer, “Bu direniş tarih sayfalarına gereken yerini alıp zihinlere kazılmıştır. İleride okullarda bu direniş belki de tarih dersi olarak verilecektir. Buna Kürtlerin mücadelesi adını alacaktır” dedi.

Avrupa’daki Kürt toplum merkezilerinin yeniden yapılandırmak ve güçlendirmek için yeni yönetime katılım sağlanması gerektiğini de Köçer sözlerine ekledi.

NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç da kongreyi selamladı. Değerlere sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Koç, yaşanılan süreçte değişim ve dönüşüm sürecinde yeniden yapılandırma çalışmalarının gereği olarak, demokratik Kürt toplum merkezlerinin güçlü kılınması gerektiğini kaydetti.

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, kongre delegeleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Çalışmalarda başarı dileklerini ileten Abdullah, “Kobanê direnişi Kürt halkına özgürlük kapısını açtı. Kobanê’deki kahramanlık direnişi ile Kürtler birlik olmanın nelere kadir olduğunu gösterdi” dedi.

Kobanê Belediy Başkanı Mustafa Abdi ise, Kobanê’de tüm zorlamalara rağmen, vahşi DAİŞ’e karşı kahramanca direnildiğini belirtti. Kürt halkı adına büyük bir zaferin elde edildiğini de söyleyen Abdi şunları kaydetti: “Kobanê’nin yüzde seksenine yakını harabe olmuş, kullanılamaz bir duruma gelmiştir. En temel hedefimiz Kobanê’yi yeniden inşa etmektir. Bundan dolayı sizin yapacağınız yardımlara ihtiyacımız vardır. Daha önce de yapmış olduğunuz maddi ve manevi yardımlar bizlere büyük bir moral vermiştir.”

Kongrede, örgütlenme, barış ve uzlaşı, kadın, gençlik, kültür, dış ilişkiler, şehit ve kayıp, inanç birlikleri, dil ve eğitim, kurumlar, disiplin ile denetleme komisyonu da oluşturuldu. Münster Demokratik Kürt Toplum Merkezi 83 kişiden oluşuyor. Meclis eşbaşkanlığına ise, Ayhan Çelik ile Meyda Yılmaz seçildi.

Kongrenin ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 66’ıncı doğum günü için pasta da kesildi. Menal ve Bereket grubunun seslendirdiği parçalar eşliğinde kitle halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER