Müslim: Suriye'de Kürtler dışarıda bırakılarak çözüm olmaz

22 Ocak’ta yapılması planlanan Cenevre-2 Konferansı'na bir hafta kala Rojava Kürtlerinin konferansa katılıp katılmayacağı tartışılıyor.

Müslim: Suriye'de Kürtler dışarıda bırakılarak çözüm olmaz
22 Ocak’ta yapılması planlanan Cenevre-2 Konferansı'na bir hafta kala Rojava Kürtlerinin konferansa katılıp katılmayacağı tartışılıyor. Rojava’nın önde gelen partisi PYD’nin Eş Başkanı Salih Müslim, Deutsche Welle’den Kersten Knipp ve Nalan Şipar’a konferans hakkındaki görüşlerini açıkladı.


Birçok Kürt partisinin içinde yer aldığı Kürt Yüksek Komitesi konferansa çağrılmazken Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu içindeki Kürt temsilcilerin çağrılmasını değerlendiren Müslim, “Henüz konferansa katılacak Kürt temsilcilerinin isimleri belli değil. Ama görünüşe göre Kürtleri temsil etmeyen kişiler bir araya getiriliyor. Kaldı ki Kürtlerin sorunları gündeme alınmadığı için bu sorunların dile getirileceğini sanmıyorum” dedi.

Konferanstan bir beklentilerinin olmadığını söyleyen Müslim, uzun vadede sorunların çözülebilmesi için kendileriyle görüşülmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Müslim, Kürt sorununu dışarıda bırakarak Suriye'de çözüm bulunamayacağını vurguladı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nu “yapay bir oluşum” olarak değerlendiren Müslim, oluşumun Kürtlerin tamamını, dolayısıyla Suriye halkının da tamamını temsil etmediğini belirtti. Müslim, “Batı dünyası bu kişilerin Suriyelileri temsil ettiğini varsayıyor fakat aslında bu kişi ve gruplar Suriye halkından çok Batı dünyasının çıkarlarını temsil etmekteler” yorumunda bulundu.  / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER