Önder: 'Evren'e yazık oldu, hesabını veremeden gitti'

12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren’in ölümü; darbenin sorumlularının yargılanmalarıyla ilgili tartışmayı yeniden gündeme getirdi. HDP Milletvekili Önder, “Yazık oldu, hesabını vermeden gitti” dedi.

Önder: 'Evren'e yazık oldu, hesabını veremeden gitti'

1980 askeri darbesindeki zulmü yaşayan HDP Milletvekili ve Ankara 1. bölge milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, HDP Ankara 2. bölge milletvekili adayı Kamber Ateş ve batış annesi Mümine Koç 98 yaşında hayatını kaybeden cuntanın lideri Kenan Evren hakkında konuştu.

Uzun yıllar Mamak Cezaevinde kalan Halkların Demokratik Partisi Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyye Önder, Evren için “Biz 12 Eylül’ün mağduru değiliz. Biz 12 Eylül’ün hasmıyız. Biz onlarla hasımdık. Mücadele ettik onlar kazandılar. Varsa bir ameli o amel kadar rahmet dileyelim ama baktığın zaman insanlıktan yana, hayattan yana, erdemden yana, ahlaktan, demokrasiden yana sayılacak bir şeyi yok. Yazık oldu, hesabını vermeden gitti” ifadelerini gitti.

‘Ülkeye cehennemi yaşattı’

“Kamber Ateş nasılsın?” sözüyle de tanınan dönemin mağdurlarından ve HDP Ankara 2. bölge milletvekili adayı Kamber Ateş ise Evren için şöyle konuştu:

“Binlerce evladımızın canına kastetmiş bir insan. Toplumun tamamına kastetmiş bir insan. Cenazeye bir saygısızlık yapmak istemem ama ülkeye cehennemi yaşattı.”

‘Hakkımızı helal etmiyoruz’

Barış annesi Münibe Koç ise, darbe sürecinde abisinin ağır işkencelere maruz kaldığını anlattı, “Evren için hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER