Önder: Halka hakaret edenlerden hesap soracağız

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş başkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda seçim bürosu açılışlarına katıldı.

Önder: Halka hakaret edenlerden hesap soracağız
HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş başkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda seçim bürosu açılışlarına katıldı. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı'nın Roboskili ailelere hakaret etmesine tepki gösteren Önder, "Bunların yaptığı tek şey var halkalara hakaret etmek. Biz bu hakaretlerin hesabını hem Meclis'te hem de yerel yönetimlerde onlardan soracağız" dedi.


Seçim çalışmalarını hızlandıran HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, Ümraniye Dudullu'daki seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışa, Ümraniye HDP eş başkan adayları Seray Deniz ve Rıza Karaman ve BDP'li yöneticiler ile birlikte çok sayıda yurttaş, sarı kırmızı yeşil renkli flamalarla katıldı. Açılıştan önce seçim otobüsü üzerinden yurttaşlara seslenen Önder, sistem partilerini eleştirdi. Önder, sistem partilerinin seçmenlere müşterileri gibi baktığını dile getirdi. Önder şöyle konuştu: "İstanbul'un bütün ormanlık alanları, kendi zenginlerine peşkeş çekilmiş durumda. Zenginleri güzel yerlere yerleştirdiler. Ormanlık alanları, hazinenin alanlarını kendi yandaşlarına dağıttılar. Bütün İstanbul'un suyu buradan gelirdi. Suyunu kuruttular. Biz bütün bunlara şimdi dur demiyoruz. Biz zaten dur diyen bir yerden geliyoruz" diye konuştu. 

Konuşmasında barış sürecine de değinen Önder, "Biz bu ülkeye barışı getirdik. Kürt Önderliği bu ülkeye barışı getirdi. Bunun arkasında da dimdik duruyor. Bir buçuk yıldır evlatlarımızın canından eminiz. Biz barışın bedelini ödemeye hazırız. Evlatlarımızdan kara haber değil, sadece mektup bekleyeceğiz dedik. Biz sözümüzün arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Önder ve beraberindekiler, seçim bürosu açılışı için Üsküdar'ın Yavuztürk mahallesine geçti. Buradaki açılışa, diğer eş başkan adayı Pınar Aydınlar ile birlikte HDP Üsküdar eş başkan adayları Ayşecik Yıldız ve Sabri Bingöl, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar, EMEP İl Temsilcisi Haşim Demir, ESP İstanbul İl Temsilcisi Suat Çorlu da katıldı. HDP'li adaylar, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile karşılandı. 

Açılıştan önce yapılan konuşmalarda ilk olarak BDP İstanbul il Eş Başkanı Arife Çınar kısa yurttaşlara seslendi. Çınar, "Kürtler yeni bir model yarattı. Rojava'da Kürdistan'daki belediyelerde bu model örnek oldu" dedi. Sistemin demokrasi mücadelesine engel olmak istediğine de dikkat çeken Çınar, "Sistem ne derse desin biz Kürtler ve diğer halklar, kardeşçe yaşama mücadelesine devam edeceğiz" diye konuştu.

Çınarın ardından Üsküdar HDP Eş Başkan Adayı Ayşecik Yıldız kısa bir konuşma yaptı. Yıldız konuşmasında çılgın projelerle değil, adil, eşitlikçi belediye anlayışıyla yönetime aday olduklarını söyledi. Ezilenlerin, işçilerin, yaşamın kadınların, gençlerin ve yaşamın her alanında söz sahibi olmak için yönetime aday olduklarını ifade eden Yıldız son olarak "Ayrımcılığa geçit vermeyeceğiz. Seçim sizin, oy da sizin. Seçiminize sahip çıkın" dedi. Yıldız'ın ardından HDP'nin Üsküdar Eş Belediye Başkan Adayı Sabri Bingöl ise konuşmasında "Burada ne kadar ilerleme olursa, bizim ve sizin sayenizdedir. Biz bu mücadeleye gerçekten inanıyorsak kesinlikle kazanacağız" dedi. 

Bingöl'ün ardından İstanbul HDP Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar yaptığı konuşmasına, katıldığı televizyon programında bazı rakamları bilmemesi noktasında aldığı eleştirilere yanıt vererek başladı. Aydınlar, "Biz rantın ayakkabı kutularındaki paraların rakamlarını bilmeyiz. Biz Roboski'de ve Sivas'ta katledilen canların sayısını biliriz" dedi. Aydınlar konuşmasının devamında kadınların gücünü yerel yönetimlerde göstereceklerini söyledi. 

Aydınlar'ın ardından ise Sırrı Süreyya Önder halka hitap etti. Konuşmasına başlamadan önce kitle tarafından "Kürdistan seninle gurur duyuyor" sloganı ile karşılanan Önder, "biz mücadele eden tüm halklarla gurur ve onur duyuyoruz" karşılığını verdi. Sistem partilerinden farklarının halkla birlikte yönetime aday olmak olduğunu ifade eden Önder, "Ranta ve üç beş hırsıza geçit vermeyeceğiz. Seçimlere giren iki parti var. Bir tanesi biz, bir tanesi de sistem partileridir. Sistem partileri de ancak rant peşinde koşsun, biz barış ve demokrasi mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

Önder, Meclis'te ellerini sıkmadıkları İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üstün'ün Roboskili ailelere hakaret etmesine de değindi. Komisyon Başkanını eleştiren Önder, "Bunların yaptığı tek şey var halkalara hakaret etmek biz bu hakaretlerin hesabını hem Meclis'te hem de yerel yönetimlerde onlardan soracağız" dedi. Konuşmaların ardında Üsküdar'ın Yavuztürk mahallesinde bulunan seçim irtibat bürosunun açılışı anaların katılımı ile gerçekleşti. Açılış kurdelesi anneler tarafından kesildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER