Osman: 'Eşimin, oğlumun yattığı Kobani toprağını öpeceğim'

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıların da baba ve ağabeyini yitiren Derya Osman, baba ve ağabeyinin silahını taşımak üzere YPJ saflarına katıldı.

Osman: 'Eşimin, oğlumun yattığı Kobani toprağını öpeceğim'
DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıların da baba ve ağabeyini yitiren Derya Osman, baba ve ağabeyinin silahını taşımak üzere YPJ saflarına katıldı. Osman’ın annesi Şemsê Mizgin, “Kobanê özgürleştiği anda kendi toprağımıza döneceğiz. Eşimin ve oğlumun yattığı toprağı öpeceğim günü bekliyorum. En küçük kızım Leyla hem ağabeyi hem de babasını çok özlediğini dile getiriyor.  Verdiğimiz bedeller Kürdistan’a feda olsun” dedi.


Suruç’taki 5 çadır kent ve köylerde kalan 10 binlerce Kobanêli, tüm zorluklar ile birlikte yüreğinde bir kahramanlık hikayesi taşıyor. DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik işgal saldırısına karşı kendi toprağını savunan YPG/YPJ savaşçılarının aileleri de, yitirdikleri çocuklarına ağlamaz iken direnen çocukları ile onur duyuyor. Suphi Nejat Ağırnaslı çadır kentinde kalan Osman ailesi de, kendileri ile bir kahramanlık hikayesi taşıyor. DAIŞ işgaline karşı YPG saflarına katılan 8 çocuk babası Hemed Osman, savaşın ilk günlerinde katıldığı bir çatışmada direnerek yaşamını yitirdi. Aile haberi aldıkları Suruç’ta, üzüntü ile birlikte babalarıyla onurlanırken, Hemed Osman’ın 18 yaşındaki oğlu Rênçber Hemed Kobanê’ye geçerek babasının mevzisini devraldı. Rênçber Hemed’de çıkan bir çatışmada yaşamını yitirince bu kez abla Derya Osman, YPJ saflarına katılmak üzere Qamişlo’ya geçti.

YPG’li Hemed Osman’ın eşi  Şemsê Mizgin, verdikleri bedellerin yüz kızartıcı ve kardeş kavgası olmadığını, aksine onur savaşında oğlunu ve eşini kaybettiğini ifade etti. Onurlu bir eda ile konuşan Mizgin, “Eşim doğu Kobanê’de DAİŞ tarafından yaralı olarak esir alındı, daha sonra infaz edilerek katledildi. Oğlum Rênçber ise, babasının silahını yerde bırakmamak için babasının şehit düştüğü mevzide yerini aldı. Bundan bir ay önce de oğlumun şehadet haberini aldık. Şu an oğlum ve eşimin mezarı kutsal topraklarımızda, Kobanê’de onur savaşı verenlerin yanında. Oğlumun şehadetinden sonra, kızım Derya’da Rênçber’in silahını yerde bırakmamak üzere Qamişlo’ya YPJ saflarına katılmak üzere gitti. Orada siyasi ve silahlı eğitimini aldıktan sonra babasının ve kardeşinin silahını taşıyacak, bayrağını onurluca taşıyacak” şeklinde konuştu.

Suruç’ta yaşam mücadelesi verdiklerini, tüm zorluklara Kobanê için katlandıklarını ifade eden Mizgin, “Şimdi 6 çocuğumla birlikte çadır kentte kalıyoruz. Kobanê tamamen özgürleştiği anda kendi toprağımıza döneceğiz. Eşimin ve oğlumun yattığı toprağı öpeceği günü bekliyorum. En küçük kızım Leyla hem ağabeyi hem de babasını çok özlediğini dile getiriyor. Verdiğimiz bedeller Kürdistan’a feda olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER