Kobani'de 2 çete öldürüldü

YPG, Kobanê'de yaşanan çatışmalarda 2 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Kobani'de 2 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 106. gününde devam ettiğini belirtti. YPG/YPJ güçleri ile çeteler arasında 105. direniş gününde kent genelinde ciddi bir çatışma yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, çete gruplarının kente ağır silah ve havan atışları düzenlediği ifade edildi.

YPG, çetelerden temizlenen alanlarda arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. YPG/YPJ güçlerinin çetelere yönelik saldırılarını da sürdürdüğü kaydeden Basın Merkezi, “YPG/YPJ savaşçılarımız, dün gece kentin kuzeydoğusunda bulunan Kaniya Kurda bölgesinde çete gruplarının üslendiği bazı noktalara yönelik saldırılar gerçekleştirmiştir. Bu saldırı eylemlerinde tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

ÇETELERE EYLEM

YPG açıklamasında, “YPG/YPJ savaşçılarımız, Serêkaniyê'nin güneyinde, Til Temir'in kuzeybatısında bulunan Menacir köyü yakınlarında üslenen çete gruplarına yönelik bir saldırı eylemi düzenlemiştir.

Dün gece düzenlenen eylemde Amiriyê köy ve tepesi hedeflenmiştir. Eylem esnasında köyde bulunan çete mevziilerinde büyük çaplı patlamalar meydana gelmiş fakat net ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir. Tepede ise en az 2 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER