Cizre'de kamera kayıtlarına el konuldu iddiası

Cizre’de Hüda-Par üyelerinin YDG-H çadırına saldırmasıyla başlayan olaylarda hayatını kaybeden Yasin Özer’in götürüldüğü hastanedeki kamera kayıtlarına kimliği belirsiz 4 kişinin el koyduğu iddia edildi.

Cizre'de kamera kayıtlarına el konuldu iddiası

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) arasında Hüda-Par üyelerinin YDG-H çadırına saldırmasıyla başlayan çatışmaların yaşandığı ve gerginliğin sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayatını kaybeden Yasin Özer’in tedavi için götürüldüğü hastanenin kamera kayıtlarına kimliği belirsiz dört kişi tarafından el konulduğu iddia ediliyor.

Taraf gazetesinin haberine göre, güvenlik güçleri, Cizre’de yaşanan harddisk olayını Ankara’ya rapor etti. Bu kayıtlara kimliği belirsiz dört kişinin el koyduğu belirtiliyor.

Raporda, kamera kayıtlarını alan kişilerin yerel giysili oldukları anlatıldı. Bu kayıtları kimin, neden aldığı ise henüz netleşmedi. Cizre’deki olaylarla ilgili Dicle Haber Ajansı (DİHA) da ciddi iddiaları gündeme taşıdı.

Buna göre, ilçede 27 Aralık günü başlayan olayların hazırlığı çok önceden yapıldı.

Polis ve askerin, kendilerine “Saidê Nursi askerleri” adını veren grupların uygulamalarına zemin sunduğu iddia edildi.

“Saidê Nursi askerleri” adlı grubun Cizre’de silahlı yol kontrolleri yaparak, halkı tahrik ettiği, güvenlik güçlerinin ise buna göz yumduğu ileri sürüldü.

27 Aralık akşamı Nur Mahallesi’nde bulunan gençlerin çadırına giren Hüda-Par üyelerinin “Leşkeri” elbiseler giydiği de iddialar arasında.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER