Özgür Gündem'e 'Saray çıldırdı' davası

Özgür Gündem gazetesine ‘Saray çıldırdı’ manşeti nedeniyle Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘örgüt propagandası’ndan açılan soruşturmada, hazırlanan iddianame kabul edildi.

Özgür Gündem'e 'Saray çıldırdı' davası

Özgür Gündem gazetesine 8 Eylül 2015 tarihli ‘Saray Çıldırdı’ manşeti nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘örgüt propagandası’ndan açılan soruşturmada, hazırlanan iddianame kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı Ahmet Özel aracılığıyla gazetenin 8 Eylül tarihindeki “Saray çıldırdı” başlık manşetini gerekçe göstererek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 19 Eylül’de suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılık, Erdoğan’ın avukatının suç duyurusu üzerine, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruya, Adalet Bakanlığı’nın “olur” vermesi üzerine gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında TCK’nin 299/1/2. maddesi uyarınca hazırlan iddianame, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, haberde yer alan “Başkanlık için çözüm sürecini bitirerek ülkeyi yangın yerine çeviren Saray, Oremar’da ağır kayıpların yaşandığı gün, savaşı 400 vekil için çıkardığını itiraf etti, açıklama şok etkisi yaratırken Saray, ülkeyi ateş çemberine çevirdi. 100’ü aşkın çocuk, kadın, genç infaz edildi, yüzlerce özel harekâtçı ve asker Saray’ın savaşında, 50’yi aşkın gerilla da savunma savaşında yaşamını yitirdi” şeklindeki ifadeler nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” edildiği ve “örgüt propagandası” yapıldığı iddia edilerek, Keskin, Aykol ve Çapan’ın, TCK’nin 299/1,2, TMK 7/2, TCK 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmaları talep edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER