Paris Suikasti Soruşturmasında Gizlilik Kalksın Talebi

Paris'te öldürülen üç Kürt kadının soruşturmasının gizliliğinin kaldırılması ve genişletilmesi istendi.

Paris Suikasti Soruşturmasında Gizlilik Kalksın Talebi
Geçen yıl Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetinin soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturmanın gizliliğinin kaldırılması ve genişletilmesini istendi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu avukatları ve aile avukatlarının verdiği dilekçede, MİT’e yazı yazılarak Ömer Güney isimli kişinin MİT bünyesinde çalışıp çalışmadığının sorulması, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hangi bilgi ve belgelere dayanarak ses kaydını iftira olarak değerlendirdiğinin sorulması, kendisinde veya bakanlığında bulunan kayıt ve belgeler ile ilgili bilgisinin alınması talepleri iletildi.

Yine basına sızan “arz notu” başlıklı belgenin nereden sızdığı belgedeki ıslak imzaların kime ait olduğunun sorulması istendi.

Hatırlanacağı gibi Paris’te 9 Ocak 2013’te üç Kürt kadın siyasetçinin cinayetle ilgili tutuklu Ömer Güney'e ait olduğu belirtilen bir ses kaydı ve MİT’e ait olduğu öne sürülen belge ortaya çıkmıştı.

Ses kaydındaki videoda Ömer Güney'in bir yakınına verdiği bilgiler ve iki şahısla katliam planlarına dair yaptığı görüşmelerin olduğu iddia ediliyor.

Haber sitelerine düşen bir belgede ise, MİT'in Güney'e Sakine Cansız'a yönelik suikast düzenlemesi karşılığında 6 bin avro ödeme yapıldığı iddia ediliyor. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER