Peşmerge Başika merkezine girdi

IŞİD'e karşı Musul operasyonunda kritik bir gün daha yaşanıyor. Peşmerge, iki haftadır abluka altındaki Başika'ya girdi, IŞİD intihar saldırılarıyla karşılık verdi.

Peşmerge Başika merkezine girdi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçleri, Musul operasyonu çerçevesinde iki haftadır kuşatma altına tutulan Başika kasabasına girdi. Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre, operasyon sabah erken saatlerde kentin her cephesinden başlatıldı. Amerikan uçakları da peşmergeye destek verirken, IŞİD’in kent merkezinde gizlenmek için çok sayıda tünel kazdığı belirtildi.


Sabah saatlerinde yaşanan çatışmalarda en az 11 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklandı. IŞİD’in beş intihar saldırısı düzenlediği de belirtiliyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani geçen ay Başika’nın kuşatılması sonrası kentin askeri olarak kazanıldığını ancak tüneller ve mayınlar nedeniyle kent merkezine girmekte acele etmediklerini söylemişti. Musul’un 20 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Başika, Türkiye’nin askeri  birliklerine ev sahipliği yapması nedeniyle Ankara’yla Bağdat arasında gerilim nedeni olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER