Piyangoda büyük ikramiye çıktığını 1.5 ay sonra öğrendi

Asgari ücretle gazete dağıtımı yapan Mehmet Cihan, gittiği büfeden aldıklarına parası yetmeyince, amorti ihtimaline karşı 1.5 ay önce aldığı bileti kontrol ettirince hayatının sevincini yaşadı. Büyük ikramiyeyi kazandığını öğrenen Cihan, bayiden aldığı 50 lirayla biletini notere tasdik ettirdi.

Piyangoda büyük ikramiye çıktığını 1.5 ay sonra öğrendi
Artvin’de gazete dağıtıcısı 40 yaşındaki Mehmet Cihan, Milli Piyango’nun 9 Eylül çekilişinde biletine büyük ikramiye isabet ettiğini 1.5 ay sonra gittiği büfede öğrendi. Satın aldıklarına cebindeki parası yetmeyince cüzdanında fark ettiği bileti amorti çıkma ihtimaline karşı kontrol ettiren Cihan, 625 bin lira kazandığını öğrendi.

Artvin’de 15 yıldır asgari ücretle gazete dağıtımı yapan Mehmet Cihan, 6 Eylül tarihinde çeyrek bilet satın aldı. Milli Piyango’nun 9 Eylül çekilişindeki 2.5 milyon liralık büyük ikramiye bu bilete çıktı. Ancak, Cihan, 625 bin lira ikramiye kazanan biletini kontrol etmeyi unuttu. Çekiliş tarihinden 1.5 ay sonra gittiği büfeden alışveriş yaparken parası yetmeyen Mehmet Cihan, cüzdanındaki bileti fark etti, amorti çıkma ihtimali üzerine kontrol etmesi için büfeciye uzattı. Büfecinin kontrol ettiği biletin büyük ikramiye kazandığını öğrenen talihli büyük sevinç yaşadı. Cebinde 18 lira olan Mehmet Cihan büfe işletmecisi Lale Akgök’ten  aldığı 50 lira borçla gittiği noterde biletini kendi adına tasdik ettirdi.

AKRABALARININ YANINA GİTTİ

Gazete dağıtımını bırakan ve gittiği Ankara’da biletine isabet eden ikramiyeyi aldıktan sonra İstanbul’daki akrabalarının yanına gittiği öğrenilen Mehmet Cihan, ilk röportajını 15 yıldır çalıştığı yerel gazeteye telefon aracılığıyla verdi. Bileti cüzdanında unuttuğunu anlatan Cihan, “Çekiliş yapılmış, aradan 1.5 ay geçmiş. Bilete bakmamışım. Artvin’de bir büfeden bir şey alacaktım. Param yetmedi. Cüzdanımda bulunan bilet o anda aklıma geldi. Belki amorti çıkmış olabileceğini belirterek bakmalarını istedim. Bilete baktıklarında büyük ikramiyenin bana çıktığını söylediler. Çok sevindim, inanamadım. Kontrol ettim hakikaten bana çıktı. Büfe sahibi bana bileti noterden tasdik ettirmemi söyledi. Bende cebimde 18 lira var dedim. O da bana 50 lira borç verdi. Biletin üstüne adımı yazdı, 68 liraya bileti noterde onaylattım.Sonra Ankara’ya giderek ikramiyeye aldım” dedi.

EV ALMAYI DÜŞÜNÜYOR

Artvin’de ev almayı düşündüğünü anlatan Mehmet Cihan “Biz fakirlikten geldik. Bu para bana çok. Ben yine aynı Mehmet Cihan’ım. Çalışmaya devam edeceğim. Piyango böyle bir şey işte. Kime ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Bana bu bileti satan Yücel Aslan’a, yardımcı olan Lale ablaya, bugüne kadar 15 yıldır  bana iş veren İsmet Başar’a çok teşekkür ederim” diyerek döneceği Artvin’de tüm dost ve akrabalarına yemek vereceğini söyledi.

Talihliye 50 lira borç veren Lale Akgök de “Bir şeyler aldı ama parası yetmeyince cebindeki bileti belki amorti çıkmıştır diyerek bana uzattı. Bende kontrol ettiğimde büyük ikramiye çıktığını fark ettim. Ona notere gitmesini söyledim. Parası çıkışmayınca 50 lira da verdim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER