Mesud Barzani gazeteci cinayetini kınadı: Şoven kültürün örneği

KDP lideri Mesud Barzani, Kürdistan TV kameramanı Erkan Şerif'in Kerkük'ün Haşdi Şabi kontrolündeki bölgesinde, evinde öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Barzani, cinayeti 'şoven kültürün açık örneği' diye niteledi.

Mesud Barzani gazeteci cinayetini kınadı: Şoven kültürün örneği
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin görev süresi bugün sona eren eski başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) lideri Mesud Barzani, Kürdistan TV kameramanı Erkan Şerif’in öldürülmesini kınadı. Barzani cinayetin, ‘silah zoruyla haksız yere Kürdistan Bölgesi’nin idaresi dışındaki Kürdistani topraklarda kendini dayatan şoven kültürün açık bir örneği’ olduğunu söyledi.


KDP lideri, kameraman Erkan Şerif’in 29 Ekim gecesi Kerkük’ün Haşdi Şabi denetimindeki Dakuk ilçesinde evinde bir grup maskeli saldırgan tarafından katledilmesiyle ilgili açıklamasında, “Gazeteci Erkan Şerif’in şehit edilmesi, silah zoruyla haksız yere Kürdistan Bölgesi’nin idaresi dışındaki Kürdistani topraklarında kendini dayatan şoven kültürün açık bir örneğidir” ifadelerini kullandı.

Bu zihniyet kesinlikle düşünce özgürlüğü ve halkın yaşam hakkına inanmamaktadır” diyen Barzani, “Erkan Şerif’in şehit edilmesi ve bölge halkına yaşatılan acıdan, yasalara ve anayasaya aykırı bir şekilde kendilerini dayatan güçler sorumludur” vurgusu yaptı.

Barzabni mesajında, Erkan Şerif’in ailesi başta olmak üzere bölgedeki bütün gazetecilere ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER