Roboski'de askerler köylülere saldırdı

Roboskî köyüne sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyen askerler, rastgele ateş açtı. Gaz bombalarıyla saldırdı. Bedri Encü adlı genç ayağından yaralandı. Roboskililer askerin tekbir getirerek saldırdığını anlattı.

Roboski'de askerler köylülere saldırdı

Şırnak'ın Roboskî köyüne sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyen askerler, rastgele ateş açtı.

Köyün içine giren askerler gaz bombalarıyla saldırdı. Bedri Encü adlı genç ayağından yaralandı. Görgü tanıkları askerin ateş ederken tekbir getirdiğini, çığlık atan kadın ve çocuklara küfür ettiğini anlattı.

‘İnsanların can güvenliği yok’

roboksi

Köyde bulunan Veli Encü bu sabah yaşanan asker saldırısını şöyle anlattı:

“Bugün saat 04.40’da zırhlı araçlarla askerler köye girdi. Roboskî’nin merkezine geldiğinde etrafa ateş açtılar, araçlar, evler tarandı. O sırada şans eseri sokakta kimse olmadığı için can kaybı yaşanmadı. Evlerinin önünde bağlı katırlara da ateş açıldı, 5 katır öldürüldü. 3’ü de yaralandı. Dün köye saldıran askeri konvoyun olduğu tahmin ediliyor. Halk şu anda köy merkezinde toplandı. Açıklama yapacağız.” 

roboski2

Valilik: Devam edecek

Şırnak Valiliği ise bu sabah Roboski’de asker saldırısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Hudut hattında kaçakçılıkla mücadele eden birlikleri takviye etmek ve meydana gelebilecek muhtemel toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla görevlendirilen, 1’nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına görev bölgesine intikal esnasında, Uludere ilçesi Ortasu/Gülyazı köyleri mevkiinde 250-300 kişilik grup tarafından taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmiş ve D-400 karayolu trafiğe kapatılmıştır.

“Söz konusu olaya Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ve 1’nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri müdahalede bulunmuş, kalabalık grup dağıtılmış ve D-400 karayolu trafiğe açılmıştır. Olaylar esnasında (4) şahıs gözaltına alınmıştır. Olaylara müdahale eden birliklerden (13) askeri personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

“Halkın huzurunu can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla güvenlik faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir.”

Dün de saldırmıştı

Askerler dün de köyde halka gaz bombaları ile saldırmıştı.

Askerin saldırısı sırasında bir kadın, bir uzman çavuş tarafından küfürlerle darp edilmişti.

6 gün önce yaylada hayvanlarını otlatan bir Roboskîli çoban askerler tarafından dövüldü.

Önceki gün de Andaç köyünden 18 ve 20 yaşlarında iki genç öldüresiye dövüldü. İki aydır sınır ticareti yapılmamasına rağmen yaylalar abluka altında.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER