Roboski'de operasyonu engellemeye çalışanlara ateş açıldı

Roboski’de Irak Kürdistan Bölgesi sınırında PKK’ye yönelik operasyonuna engel olmak isteyenlere ateş açıldı.

Roboski'de operasyonu engellemeye çalışanlara ateş açıldı

Şırnak’ın Irak Kürdistan Bölgesi sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) PKK’ye yönelik askeri operasyon başlattı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, askerlerin, PKK’lilerin bulunduğu “Şehit Kendal” noktasına operasyon girişiminde bulunduğu ve Şirit Yaylası’na tel örgü çektiği belirtildi.

Dün akşam saatlerinde 200’ü aşkın askerin Şirit Yaylası’na geçişi sırasında, Roboskililer tarafından köy çıkışına kurulan barikat ile askerler engellenmeye çalışıldı.

PKK’lilere yönelik operasyonu engellemek için barikat kuran yurttaşlara ateş açan askerler, gaz bombalı müdahalede de bulunarak, yürüyüş halinde Şirit Yaylası’na çıktı.

Askerlerin geçişi ardından yurttaşlar, Roboski’den sınır hattına çıkan üç yolda da barikat kurduğu ve bekleyişlerini sürdürdüğü belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Gülyazı Beyaz Tepe Üs Bölgesi’nde konuşlu askeri birimlere, PKK’lilerce ateş açıldığı ileri sürüldü.

Uludere’de de ateş açıldı

Uludere ilçesine bağlı Yekmal köyü’nde de 5 kişi askerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Olayın tanıkları ve olayda yaralanan 34 yaşındaki Mehmet Arteş’in abisi Cindi Arteş imc tv’ye “Mermi kardeşimin anadamarını kopardığı için doktorlar kangren olabilir ve bu ayak gidebilir”demişti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER