YPG 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı

17 Nisan’da Serêkaniyê’de trafik kazasında yaşamını yitiren YPG komutanlarından Şoreş Xinis (İlham Güzeler) ile 2 YPG savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı.

YPG 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, resmi internet sitesinde yayınladığı bir açıklamayla 3 özgürlük savaşçısının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Rojava’da insanlığın en onurlu ve en tarihi direnişlerinden birinin yürütüldüğüne vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler er aldı:

Bu tarihi onur direnişi ve kahramanlık destanın en ön saflarında yer alan direnişçilerden biri de komutan Şoreş Xinis’tır. Komutan Şoreş, kürt halkının özgürlük mücadelesinde uzun yıllar emek vermiş, önemli bir rol oynamıştır. Rojava devrim süreciyle birlikte direniş saflarında yer almıştır.

Êzidî halkımızın katliamı amacıyla çetelerin Şengal’e yönelmesiyle birlikte Şoreş arkadaş, komutasındaki birliğiyle birlikte çete saldırılarına karşı hakın korunması için kalkan olmuştur. 120 bin ÊZîdînin vahşi bir katliamdan kurtarıldığı insanlık koridorunun açılması ve savunulmasında tarihi bir rol oynamıştır. Tüm zorluk ve engellere, olumsuz koşullara rağmen üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmedeki kararlı tutumuyla daima şehitlere bağlılık temelindeki sözüne sadık kaldı.

Şoreş yoldaş, en son DAIŞ çetelerinin Til Temir’deki Asûrî halkımızayönelik geliştirdiği saldırılar karşısında, halkı korumak ve savunmak üzere bölgede görev üstlenmiş, Til Temir ve Serêkaniyê hattındaki büyük direnişte büyük rol oynamıştır. Görevi başındayken 17 Nisan 2015’te geçirdiği bir trafik kazası sonucunda 2 arkadaşıyla birlikte şehadete ulaşmıştır. Savaşın en kritik noktalarında tarihi sorumluluk üstlenmiş olan Şoreş arkadaşın bu şehadeti bizi derin acılara boğmuştur.

YPG/YPJ güçleri olarak komutan Şoreş Xinis şahsında tüm devrim ve özgürlük şehitlerimiz minnetle anıyor, aziz ruhlarının hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Kürdistan halkına ve şehit ailelerine başsağlığı dilerken şehitlerin mücadele çizgisine bağlı kalacağımızı sözünü yineliyoruz”.

Özgürlük savaşçılarını kimlik bilgileri şöyle:

ORE XINIS

Kod adı: Şoreş Xinis

Adı soyadı: İlham Güzeler

Ana adı: Fatma

Baba adı: İbrahîm

Doğum yeri: Erzurum

Şehadet yeri ve tarihi: Serêkaniyê – 17 Nisan 2015

***

WELAT AZAD

Kod adı: Welat Azad

Adı soyadı: Abdurrahman Onun

Ana adı: Xanime

Baba adı: Emrullah

Doğum yeri: Mardîn

Katılım tarihi: 2012

Şehadet yeri ve tarihi: Serêkaniyê – 17 Nisan 2015

***

RUSTEM AMED 2

Kod adı: Rustem Amed

Adı soyadı: Mustafa Karacadağ

Ana adı: Meşhûd

Baba adı: Remzî

Doğum yeri: Amed

Katılım tarihi: 2011

Şehadet yeri ve tarihi: Serêkaniyê – 17 Nisan 2015

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER