HDP'nin Muğla adayları: HDP bir ebrulidir

HDP'nin Muğla adayları Karadeniz ve Polat, HDP'yi mozaik değil, bir ebruli olarak kabul ettiklerini ifade ederek, halklar birbirlerine kokularının karıştığına dikkat çekti.

HDP'nin Muğla adayları: HDP bir ebrulidir
HDP’nin Muğla adayları Karadeniz ve Polat, HDP’yi mozaik değil, bir ebruli olarak kabul ettiklerini ifade ederek, halklar birbirlerine kokularının karıştığına dikkat çekti.


HDP’nin “yeni yaşam” projesinin hayat bulduğu illerden biri de Muğla. HDP Muğla’da 3 kadın ve 3 erkek adayla seçimlere girmeye hazırlanırken, her fırsatta kadın özgürlüğünden bahseden CHP Muğla’da bu dönemde kadın vekil aday göstermedi.

HDP’nin Muğla birinci ve ikinci sıra adayları ANF’ye konuştu.

Bu seçimlerin ülkedeki en kritik seçimlerinden birisi olduğuna belirten Hürriyet Karadeniz, bunun bilinciyle aday olduğunu ifade ederek, “Bir kadın olarak bu seçimi çok önemsiyorum ve kadınların gerçekten mecliste daha kalabalık olmasını istiyorum. Kadın eli değmeden bu ülkeye ne barış ne de demokrasi gelir. Bunların gelmesi kadınlarla olacak” dedi. Sürekli bir sol ve sosyalist bir mücadele içerinde var olmuş birisi olduğunu dile getiren Karadeniz, HDP’nin bir kadın partisi olduğuna inandığını ve bu nedenle de HDP den milletvekili olduğunu aktardı.

‘KADINLARIN MUĞLA’DA SİYASETE EL ATMASI LAZIM’

CHP’nin her fırsatta kadın mücadelesini desteklediğini söylediğini hatırlatan Karadeniz, Muğla’da 6 milletvekili adayı olduğunu ve adaylardan 6’sının da erkek olduğuna işaret etti. Karadeniz, bu durumun ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Kadının Muğla’da siyasete el atmamasının ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kadın mücadelesi etrafında bir ciddi örgütlenme yok. Yeni başlayan bir örgütlenme var. Dünya Kadın Yürüyüşü’nün bir ayağı Muğla’daydı bu sene çok ciddi bir katılım oldu ama bunlarda yetersiz. Şunun çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu gördüm; kadın kooperatiflerini kurmamız gerekiyor. Kadının yaşam içerisinde yer almasını sağlamamız gerekiyor. Yeni yaşam projemize uygun olarak kadınların her yerde hem kendilerini örgütlemelerini içini hem kendi ekonomik örgütlemeleri için üretim yapan kadın kooperatiflerinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadın mücadelesinin ilerlemesinde çok önemli olacakmış gibi geliyor.”

‘TÜRKİYE’Yİ DEMOKRATİKLEŞTİRECEK TEK PARTİ HDP’

Yapılacak seçimlerin ülkede yaratacağı sorunlara değinen Karadeniz, seçim sonuçlarından ya diktatörlüğe kapı açılacağını yâda demokrasiye kapının açılacağını ifade etti. Demokrasinin tek savunucusun da HDP olduğunu belirten Karadeniz, “HDP’nin barajı aşması mecliste olması ülkenin demokratikleşmesi açısından çok önemli. Muğla halkı bu hesabı çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Kendi çocuklarının geleceği için daha demokratik bir ülkede yaşamalarını istiyorlarsa barış içinde bu sefer HDP demelerini istiyorum. Bu oyu ödünç olarak bile vermeleri yeterlidir. Türkiye’yi demokratikleştirecek yegâne parti HDP’dir” diye konuştu.

‘MUĞLA’DA OYUMUZU YÜZDE YÜZ ELLİ DAHA ARTTIRACAĞIZ’

HDP’nin adaylarının yarısının kadın olduğunu ve Muğla’da da ilk sırada HDP’de yine kadın aday olduğuna dikkat çeken 2. sıra adayı Mehmet Polat şunları belirti: “HDP’de herkes kendisini olduğu gibi var edebilir. Her dilde, her ırkta, her inançta herkes kendini partimizde görebilir. HDP için mozaik diyorlardı ben artık ebruli diyorum, çünkü halkların birbirinin üzerine artık kokusu sinmiş. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muğla’da oyumuzu yüzde yüzeli arttırdık bu artışı bu seçimde de arttırmak gibi bir iddiamız var. Muğla’nın en büyük sıkıntısı çevre ve doğadaki katliam, Muğla rant alanına dönüşmüş bunlara çözüm bulacağımızı halka anlatıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER