Şahin ve Önlü mazbatalarını aldı

25. dönem genel seçimlerin ardından HDP Dersim milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, mazbatalarını bugün Dersim İl Seçim Kurulu’ndan teslim aldı.

Şahin ve Önlü mazbatalarını aldı
HDP Dersim milletvekilleri Edibe Şahin ile Alican Önlü, mazbatalarını aldı.


25. dönem genel seçimlerin ardından HDP Dersim milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, mazbatalarını bugün Dersim İl Seçim Kurulu’ndan teslim aldı.

Dersim Adliye Sarayı’na gelen Şahin ve Önlü’ye HDP İl Eşbaşkanı Makbule Tolga ve İlçe Eşbaşkanı Aslan Çağ da eşlik etti. Mazbataların alımının ardından Dersim Adliyesi önünde kısa bir açıklama yapan HDP milletvekili Edibe Şahin, toplumsal barışın sağlanması için mücadele edeceklerini belirterek, “Buradan toplumsal barışın sağlanmasında aktif bir mücadelenin yürütücüsü olacağımın sözünü veriyorum. Dersim olarak Türkiye’nin bir parçasıyız. Türkiye’nin beklentileri aynı zamanda Dersim’in de beklentileridir. Geçmişten bu güne barışın sağlanması, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir Dersim ve Türkiye hayalimiz var. HDP olarak bu umudu büyüttük. Biz de bu umudun bir neferi olacağız” diye konuştu.

Dersim Türkiye’nin yüzü olduğuna değinen Şahin şunları vurguladı: “Toplumsal yaşamda kadın erkek arasında eşitlik düzeyi ciddi anlamda göze çarpmaktadır. Alevi toplumunda kadın erkek ayrımı yoktur. Herkes insan ve candır. Dersim’de yerel seçimlerde kadın kotasıyla birlikte toplumun her kesimine yansıyan bir kadın temsiliyeti söz konusuydu. Dersim’den bir kadın vekilin seçilmesi biraz geç oldu. Bundan sonra yerimizi erkeklere kaptırmayacağız” şeklinde konuştu

Ardından söz alan HDP Milletvekili Alican Önlü ise, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, “Artık bu saatten sonra bir siyasi partinin, bir düşüncenin temsilcileri değil Türkiye ve bütün halkların temsilcileri olarak mücadele yürüteceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER